Fotbal international

Barcelona, bună de plată! Cât îi costă pe catalani gestul lui Messi de a-l omagia pe Maradona

30.11.2020 | 13:40
Barcelona buna de plata Cat ii costa pe catalani gestul lui Messi de al omagia pe Maradona
ADVERTISEMENT

Lionel Messi (33 de ani) a făcut-o bună de plată pe FC Barcelona. Clubul blaugrana trebuie să dea bani după omagiul pe care superstarul argentinian i l-a adus lui Maradona.

Integralist în victoria cu Osasuna, scor 4-0, Messi a marcat ultimul gol al confruntării. Imediat după reușită, „decarul” a fost protagonistul unui moment emoționant. Leo și-a dat jos tricoul și l-a afișat pe cel cu numărul 10 al lui Newell’s Old Boys, purtat de Maradona în sezonul 1993-1994, înaintea plecării la Boca Juniors.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, este interzisă ridicarea tricoului și afișarea oricărui tip de publicitate, slogan sau desen, astfel că Messi a primit cartonașul galben din partea arbitrului.

Suma pe care trebuie să o plătească Barcelona, după ce Messi l-a omagiat pe Maradona

Gestul lui Lionel Messi o va costa pe FC Barcelona 3.000 de euro, după ce sextuplul Balon de Aur i-a adus un omagiu compatriotului său Diego Armando Maradona în meciul contra Oasasunei.

ADVERTISEMENT

Playmakerul și-a ridicat tricoul și, ulterior, l-a dat jos pentru a îl arăta lumii întregi pe cel al echipei argentiniene Newell’s Old Boys, la care Maradona a purtat numărul 10 și la care Messi ia în calcul să se retragă în viitor.

„Fotbalistul care, cu ocazia marcării unui gol sau pentru oricare alt motiv care nu are legătură cu jocul, își ridică tricoul și afișează orice fel de publicitate, slogan, siglă, acronime, anagrame sau desene, indiferent de conținut sau de scopul acțiunii, vor fi pedepsite, cu amendă de până la 3000 de euro și avertisment”, se arată în articolul 91 din Codul disciplinar al RFEF.

ADVERTISEMENT

„Rămas bun, Diego”

La finalul meciului cu Osasuna, Lionel Messi a avut un mesaj pe contul oficial de Instagram pentru Maradona, care s-a stins din viața la doar 60 de ani: Rămas bun, Diego.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi)

„L-am pierdut pe Diego, idol mondial. Toți cei ce l-au admirat îi vor duce dorul. A fost o dedicație frumoasă”, și-a explicat Messi gestul de după marcarea golului.

ADVERTISEMENT

Cotidianul AS a remarcat faptul că tricoul afișat de Messi era creat de firma Adidas, sponsorul tehnic al lui FC Barcelona fiind Nike. Mai mult ca sigur însă, Barca va plăti fără probleme amenda, iar Messi nu va fi tras la răspundere, având în vedere însemnătatea gestului făcut de Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT