Fotbal international

Barcelona caută înlocuitor pentru Luis Suarez. Ce nume se află pe lista catalanilor pentru vara lui 2019

28.08.2018 | 15:53
Barcelona cauta inlocuitor pentru Luis Suarez Ce nume se afla pe lista catalanilor pentru vara lui 2019

Deşi este titularul incontestabil al tricoului cu numărul 9 pe Nou Camp presa spaniolă scrie că Barcelona caută înlocuitor pentru atacantul uruguayan Luis Suarez. Aceasta deoarece în ianuarie colericul om de gol al trupei blaugrana va împlini 32 de ani, o vârstă la care este bine ca un club de talia catalanilor să aibă oricând un înlocuitor pe măsură. Conform tradiţiei, Luis Suarez se încălzeşte greu la început de sezon, până îşi turează motoarele şi în primele etape nu şi-a înscris încă numele pe lista marcatorilor. Însă nimeni nu este îngrijorat, pentru că îl cunosc bine pe vârful uruguayan şi ştiu că este de ajuns să marcheze primul gol, pentru a continua apoi cu goluri pe bandă rulantă.

În plus, Luis Suarez a fost la FC Barcelona unii dintre cei mai buni prieteni ai trădătorului Neymar, cel “furat” de PSG în vara lui 2017 pentru suma record de 222 milioane euro şi brazilianul i-a înnebunit pe şefii parizienilor tot cerându-le să facă efortul financiar pentru a-l aduce pe Suarez. Aşa încât nu este deloc imposibil ca vara viitoare, dacă PSG va face ofertă, ca Barcelona să zică da, singurul impediment fiind faptul că între cele două cluburi relaţiile sunt foarte proaste şi nu este exclus ca Barca să nu vrea, în mod intenţionat, să dea vreun jucător la Paris.

Barcelona caută înlocuitor pentru Luis Suarez. Gabriel Jesus e inaccesibil

Pe lista posibililor apar trei nume, dintre care unul, deşi e principalul favorit, pare inaccesibil pentru că provine de la un club foarte puternic, unde se câştigă foarte bine. Este vorba de brazilianul Gabriel Jesus, un jucător foarte apreciat de către şefii catalanilor, dar cu şanse minime de a pleca de pe Ettihad Stadium. Gabriel Jesus este şi foarte tânăr, are numai 21 de ani, aşa încât Manchester City nu va accetpa sub nici o formă să se despartă de unul dintre cei mai iubiţi jucători de către antrenorul Pep Guardiola.

Al doilea pe listă este un atacant german, Timo Werner, fotbalist care joacă în stilul Barcelonei. Are 22 de ani şi e giuvaierul echipei care a terminat repede visele Craiovei de a merge cât mai departe în Europa League şi Leipzig nu e dispusă să se despartă de el decât pentru o sumă uriaşă, care trece de suta de milioane de euro. Werner e un jucător foarte interesant şi care poate fi cumpărat la preţul corect.

Barcelona pregăteşte înlocuitor pentru uruguayanul Luis Suarez.Mexicanul Hirving Lozano e o variantă neaşteptată şi ca preţ, 25 milioane şi ca nume
Barcelona pregăteşte înlocuitor pentru uruguayanul Luis Suarez.Mexicanul Hirving Lozano e o variantă neaşteptată

A treia opţiune este una neaşteptată din toate punctele de vedere. Atât pentru că nu este un număr 9 nici pe departe şi apoi pentru că este mult mai ieftin decât ceilalţi doi. Este vorba de atacantul mexican Hirving Lozano de la PSV Eindhoven, care poate fi cumpărat pentru numai 25 de milioane de euro. Este un jucător foarte interesant, care şi-a arătat calităţile la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, când a fost cel mai bun jucător de pe teren în partida câştigată de Mexic în faţa Germanieiîn primul meci din grupă. Lozano are avantajul preţului mic şi al faptului că are calităţile perfecte pentru jocul în viteză, pe contraatac. Dar toate depind decisiv de randamentul lui Luis Suarez.