Fotbal international

Suma fabuloasă pe care o cheltuie anual Barcelona cu salariile. E de 10 ori mai mare decât bugetul cluburilor din România!

Transferurile lui Dembele si Coutinho au ridicat enorm totalul cheltuielilor anuale cu salariile jucatorilor la FC Barcelona. Messi e recordman
02.03.2018 | 13:16
Suma fabuloasa pe care o cheltuie anual Barcelona cu salariile E de 10 ori mai mare decat bugetul cluburilor din Romania

FC Barcelona este unul dintre cluburile care este nevoit să aloce plăţilor salariale ale jucătorilor o sumă uriaşă, care a crescut de la an la an. În momentul de faţă a urcat până la aproape 600 de milioane euro, după ce sezonul trecut nu depăşea 390 de milioane.

Această creştere semnificativă are explicaţie în achiziţionarea lui Ousmane Dembele şi a lui Philippe Coutinho, ambii cu salarii mari de la bun început, dar şi prin semnarea unor noi înţelegeri cu oamenii cheie din lot, în frunte cu argentinaul Lionel Messi, care a devenit, de departe, cel mai bine plătit jucător din lume.

Barcelona trebuie să vândă la vară cel puţin trei jucători

Este adevărat că au şi plecat fotbalişti care aveau salarii foarte bune sau chiar uriaşe, cazul lui Neymar, însă ştacheta salarială s-a înălţat la cifre ameţitoare. Şi oricât ar părea de bine pus pe picioare clubul catalan din punct de vedere financiar, tot a fost nevoit să alerge în ianuarie pe la patru bănci (Banc Sabadell, Bankia, Banco Santander şi Caixa bank) pentru suma de 55 de milioane euro, pentru a putea duce la bun sfârşit toate detaliile afcerii Coutinho.

Messi are un salariu de extraterestru, 45 de milioane net, dar abia sosiţi pe Nou Camp Dembele şi Coutinho au primit deja salarii foarte mari, 10 milioane francezul, care până acum e marea decepţie a sezonului şi 12 milioane brazilianul.  Dar le-au fost reînnoite contractele, cu evidentele creşteri salariale, lui Gerard Pique, Busquets, Andres Iniesta şi Luis Suarez.

Obiectivele catalanilor sunt câştigarea titlului pe plan intern şi a Champions League pe plan extern. Cel puţin unul dintre ele trebuie îndeplinit, cel mai probabil va fi primul, pentru al doilea existând concurenţă serioasă, atât pentru a mări vitrina cu trofee, dar, mai ales, pentru a amortiza în mare măsură toate aceste cheltuieli enorme cu transferurile şi plăţile salariale. Chiar şi aşa, pentru a fi sigură de stabilitatea sa materială, clubul catalan va trebui să vândă în vară cel puţin trei jucători. Numai dacă ar pleca Andre Gomes şi ar scăpa dintr-un foc de un salariu anual de 6 milioane euro.

Suma este de 10 ori mai mare decât bugetulk tuturor cluburilor din Liga1 Betano, care ajunge la 60 de milioane.