Fotbal international

Barcelona, clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong! Catalanii şi-au blindat ultimul transfer

24.01.2019 | 20:00
Barcelona clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong

Barcelona l-a transferat pe Frenkie de Jong în această săptămână şi catalanii i-au pus o clauză anti-PSG în contract. Mijlocaşul central de 21 de ani va juca din vară la formaţia de pe “Camp Nou” după ce campioana Spaniei a plătit 75 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Ajax Amsterdam.

Frenkie de Jong a semnat miercuri contractul cu Barcelona, iar conducătorii clubului de pe “Camp Nou” i-au pus o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. Decizia vine după ce Neymar a fost transferat de PSG în vara anului 2017, când francezii au plătit 222 de milioane de euro, clauza de reziliere a brazilianului.

Barcelona, clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong. Olandezul a fost dorit de campioana Franţei

Barcelona i-a pus o clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong, iar campioana Franţei l-a dorit pe mijlocaşul de 21 de ani. Parizienii erau dispuşi să plătească tot 75 de milioane de euro pentru a-l transfera, însă negocierile au stagnat, motiv pentru care campioana Spaniei a profitat de acest lucru. Ajax Amsterdam a profitat de această luptă şi a reuşit să obţină şi câteva bonusuri de 11 milioane de euro, bani care ar urma să fie plătiţi în funcţie de performanţele avute de jucător în tricoul blaugrana.

Barcelona clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong. Catalanii şi-au blindat ultimul transfer
Barcelona clauză anti-PSG în contractul lui Frenkie de Jong. Catalanii şi-au blindat ultimul transfer

Anul trecut, Barcelona a renegociat contractele cu mai mulţi jucători ai echipei pentru a schimba clauzele de reziliere. Catalanii se tem că PSG ar încerca să dea o nouă lovitură, la fel cum s-a întâmplat în cazul lui Neymar şi vor să preîntâmpine o astfel de situaţie. În prezent, Lionel Messi are cea mai mare clauză de reziliere dintre jucătorii Barcelonei, aceasta fiind cifrată la 700 de milioane de euro. Argentinianul este urmat de Gerard Pique, Sergi Roberto, Samuel Umtiti şi Sergio Busquets, toţi putând să plece doar dacă o echipă este dispusă să plătească 500 de milioane de euro.