Barcelona vrea încă un jucător! Catalanii au pus ochii pe David Alaba

David Alaba, Barcelona, Bayern Munchen

David Alaba, fundaşul stânga al celor de la Bayern Munchen, ar putea evolua din sezonul viitor pe Camp Nou.

Barcelona a fost una dintre cele mai active formaţii din Europa în ultimele două perioade de mercato, iar construirea unei echipe stelare se pare că va continua. Şefii catalanilor vor îl aducă din vară pe David Alaba, cel care a evoluat în ultimii şase ani la Bayern Munchen, fiind unul dintre cei mai buni fundaşi laterali din lume.

Josep Maria Bartmomeu, preşedintele celor de la Barcelona, se pare că a primit un ordin clar din partea sponsorilor şi are două ţinte importante în vară. Conducătorul de pe Camp Nou vrea să îl aducă pe Antonie Griezmann de la Atletico Madrid, cel care i-ar costa pe catalani aproximativ 100 de milioane de euro.

Alaba i-ar putea costa peste 50 milioane de euro pe oficialii Barcelonei

Internaţionalul austriac mai are contract cu Bayern Munchen până în 2021, iar acest lucru îi oblică pe şefii Barcelonei să scoată o sumă importantă de bani din buzunar. Fundaşul stânga a primit o prelungire a contractului în 2016, după ce oficialii bavarezi au primit mai multe oferte la momentul respectiv din partea clubulurilor din Premier League.

 David Alaba este un titular de bază la Bayern Munchen în acest moment şi va fi greu de transferat, conform declaraţiilor oferite de oficialii bavarezi: "Este esenţial pentru noi şi pentru structura echipei", a spus directorul general al clubului german Karl Heinz Rummenigge. Totuşi, catalanii vor face o ofertă în vară pentru David Alaba, după ce randamentul lui Digne nu a fost unul pe măsura aşteptărilor.