Fotbal international

Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato! Catalanii au o listă cu cinci transferuri grele

16.06.2019 | 13:53
Barcelona contraataca dupa ofensiva lui Real Madrid din mercato Catalanii au o lista cu cinci transferuri grele

Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato de vară, “galacticii” cheltuind deja 305.000.000 de euro pe transferuri. Catalanii au o listă pregătită cu cinci posturi unde vor face achiziţii în perioada următoare. În acelaşi timp, oficialii clubului vor să facă şi curăţenie la echipă, mai mulţi fotbalişti urmând să părăsească echipa în această vară.

Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato. Griezmann şi Neymar, ţintele verii

Real Madrid şi-a făcut de cap în mercato, iar Barcelona este pregătită pentru un contraatac. Antoine Griezmann este principala ţintă a catalanilor, iar internaţionalul francez şi-a anunţat deja plecarea de la Atletico Madrid, motiv pentru care transferul pare iminent. Cu toate acestea, atacantul de 28 de ani nu a oferit un răspune concret conducătorilor echipei de pe “Camp Nou” şi a adâncit misterul cu o declaraţie făcută recent. “Este nevoie de răbdare. Vreau să îmi decid viitorul mai mult ca oricine. Nu știu dacă rămân în Spania. Poate în două săptămâni vom ști ceva”, spunea Antoine Griezmann.

Neymar este a doua ţintă a Barcelonei pentru această vară. Catalanii vor un “nouar”, iar brazilianul este ţinta numărul 1 a conducătorilor. Brazilianul pare că nu mai este dispus să rămână la PSG, iar o reîntoarcerea pe “Camp Nou” ar fi privită cu ochi buni de mulţi. “El este jucătorul care i-a lipsit Barcelonei pentru a câştiga din nou Liga Campionilor”, declara Rivaldo. Pe lângă pista Neymar, conducătorii iau în calcul şi alţi jucători, printre care se numără Timo Werner sau Kasper Dolberg.

Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato (sursă foto: hepta.ro)
Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato (sursă foto: hepta.ro)

Catalanii pun presiune pe Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt este o altă ţintă importantă pentru Barcelona în această vară, iar la un moment dat părea că transferul se va face. Între timp, Juventus şi PSG au venit cu oferte, cu salarii peste cel promis de catalani, iar fundaşul central de 19 ani pare tentat să refuze o mutare pe “Camp Nou”. Conducătorii clubului blaugrana i-au dat un ultimatum lui Matthijs de Ligt şi s-au reorientat spre perla lui BVB.

Raphael Guerreiro se află pe lista Barcelonei, iar Borussia Dortmund pare dispusă să-şi vândă fundaşul stânga în schimbul a 25.000.000 de euro. În plus, portughezul este o variantă de luat în calcul din moment ce este un fotbalist polivalent, acesta putând să joace şi la mijlocul terenului.

Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato (sursă foto: hepta.ro)
Barcelona contraatacă după ofensiva lui Real Madrid din mercato (sursă foto: hepta.ro)

Barcelona îi caută o rezervă lui Marc-Andre ter Stegen

La finalul sezonului trecut, Jasper Cillessen şi-a anunţat plecarea de la Barcelona, iar catalanii ar rămâne descoperiţi între buturi. Marc-Andre ter Stegen, titularul postului, ar urma să aibă o rezervă fără experienţă, din moment ce Inaki Pena a evoluat doar la echipa secundă a clubului. În aceste condiţii, variantele conducătorilor de pe “Camp Nou” sunt Koen Casteels (Wolfsburg), Pau Lopez (Betis Sevilla) sau Neto (Valencia). Condiţia primordială este ca portarul să accepte faptul că nu va prinde multe meciuri ca titular.