Fotbal international

OFICIAL. Barcelona a dat lovitura! Contract de 1 MILIARD de euro

UPDATE 21 mai, ora 12:15 / Barcelona a anunţat în mod oficial prelungirea contractului cu Nike pînă în 2026. Suma pe care americanii o vor plăti pentru cei 10 ani e fabuloasă, 1 miliard de...
21.05.2016 | 12:15
OFICIAL Barcelona a dat lovitura Contract de 1 MILIARD de euro
ADVERTISEMENT

UPDATE 21 mai, ora 12:15 / Barcelona a anunţat în mod oficial prelungirea contractului cu Nike pînă în 2026. Suma pe care americanii o vor plăti pentru cei 10 ani e fabuloasă, 1 miliard de euro.

“Sîntem încîntaţi de faptul că am semnat un nou contract şi sîntem convinşi că vom putea putea sărbători împreună noi succese în plan sportiv. Prin această nouă înţelegere cu Nike ne întărim poziţia la nivel global alături de liderul mondial în domeniul echipamentelor sportive“, a declarat Josep Maria Bartomeu, preşedintele clubului catalan.

ADVERTISEMENT

“FC Barcelona este unul dintre cele mai mari cluburi, cu milioane de fani în întreaga lume şi sîntem extrem de mîndri să continuăm parteneriatul. Relaţia strînsă pe care o avem cu Barcelona ne ajută să ne extindem supremaţia în lumea fotbalului”, a declarat Trevor Edwards, preşedintele Nike.

*******************************

Barcelona e la un pas de a dat o mare lovitură. Catalanii sînt în negocieri avansate cu producătorul de echipament Nike pentru prelungirea contractului. Americanii oferă o sumă exorbiantă pentru a rămîne sponsorul tehnic al Barcei, 100 de milioane de euro pe sezon pentru următorii 10 ani. 

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că Nike va plăti 1 miliard în următorii 10 ani clubului catalan. Cu această sumă, Barca ar urca pe primul loc în ceea ce priveşte sponsorizările, depăşind Manchester United (96 de milioane de euro pe an) şi Bayern (80 de milioane de euro pe an), ambele sponsorizate de Adidas.

Real Madrid cîştigă anual “doar” 40 de milioane de la sponsorul Adidas, însă şi “galacticii” au început renegocierea înţelegerii. Suma care se vehiculează e de pe altă lume, 140 de milioane de euro anual.

ADVERTISEMENT

Top 10 sponsorizări:

1 FC Barcelona 100 de milioane de euro (Nike)
2 Manchester United 96 (Adidas)
3 Bayern Munchen (80 – Adidas)
4 Chelsea ~ 77 (Nike)
5 Real Madrid 40 (Adidas)
6 Arsenal 39 (Puma)
7 Liverpool 32 (New Balance)
8 Juventus 26 (Adidas)
9 AC Milan 26 (Adidas)
10 PSG 23 (Nike)

******************************************************