Sport

Ronald Araujo le dă emoții fanilor Barcelonei. A refuzat oferta de prelungire a contractului

Uruguayanul de 22 de ani al Barcelonei, Ronald Araujo a refuzat oferta de prelungire a contractului scadent în 2023. Impresarul fotbalistului s-a asigurat, însă, că negocierile vor continua.
25.01.2022 | 17:28
Ronald Araujo le da emotii fanilor Barcelonei A refuzat oferta de prelungire a contractului
ADVERTISEMENT

Apărătorul central al Barcelonei, Ronald Araujo, a fost ofertat de conducerea catalanilor să continue pe Nou Camp și după 2023 când îi expiră actuala înțelegere.

Deși a spus-o în repetate rânduri că și dorește să joace cât mai mult timp la Barca, Araujo a declinat oferta făcută de conducătorii din Catalunya.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui Ronald Araujo dă asigurări că fotbalistul nu va merge la rivala Real Madrid

Ronald Araujo a devenit un jucător important pentru Barcelona încă din sezonul trecut când a bifat 24 de apariții în tricoul catalanilor, numai în La Liga.

Tânărul apărător central i-a impresionat și pe rivalii de la Real Madrid, iar președintele Florentin Perez spera că-l va achiziționa gratis în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita acest lucru, catalanii i-au făcut o primă ofertă de prelungire a contractului încă din octombrie 2020. La vremea respectivă, agentul fotbalistului nu a luat în discuție intenția oficialilor de pe Camp Nou.

Scadența, însă, se apropie, iar catalanii au reluat discuțiile și la sfârșitul anului trecut, iar în urmă cu câteva zile a făcut o ofertă concretă, fără a da detalii financiare.

ADVERTISEMENT

Impresarul fotbalistului a refuzat oferta Barcelonei, dar a dat de înțeles că Araujo își dorește să continue în tricoul blaugrana și că nu i-a în calcul ”marea trădare”.

”Ronald este jucătorul Barcelonei, mai are un an și jumătate de contract. Nu putem să luăm în serios interesul lui Real Madrid. Este foarte fericit la Barcelona și vrea să continue aici”, a apus impresarul, citat de Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Evoluția lui Ronaldo Araujo la Barcelona

Cotat la 35 de milioane de euro, Ronald Araujo joacă în prima echipă a Barcelonei din octombrie 2019. A debutat într-o victorie categorică 4-0 cu Sevilla și a impresionat încă de la prima apariție.

În sezonul 2019/2020 a prins doar 6 meciuri pentru catalani, dar a bifat 24 de apariții în campionatul următor. În sezonul în curs, Araujo are deja 16 meciuri pentru catalani.

În toamna anului 2020, atunci când oficialii Barcelonei au decis să-i facă prima ofertă de prelungire a contractului, i-au fixat o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT