Fotbal international

Barcelona e interesată de Benjamin Pavard. Francezul e dorit și de Bayern

10.09.2018 | 11:28

În fiecare an, Barcelona este interesată să cunoască evoluția mai multor jucători de la alte cluburi, jucători tineri care sunt promițători și care ar putea fi următoarele staruri în fotbalul mondial. Informațiile adunate sunt folosite ulterior în momentul în care clubul vrea să își întărească lotul pe o anumită poziție. Astfel, nu mai este nevoie de noi căutări făcute pe repede înainte, datele adunate despre jucători fiind suficiente pentru a-i convinge sau nu pe conducători că merită un transfer pe Camp Nou. Pe lângă alți fotbaliști promițători, Barcelona e interesată de Benjamin Pavard.

În afară de faptul că scouterii Barcelonei monitorizează jucători, clubul primește și oferte de jucători venite din partea altor cluburi. De cele mai multe ori, CV-urile primite în birourile de pe Camp Nou sunt ale unor tinere talente prezentate de agenții lor drept diamante care necesită lustruire. Cele mai multe dintre aceste oferte sunt aruncate pentru că jucătorii nu se ridică la nivelul așteptărilor oficialilor Barcelonei. Sunt păstrate doar cele ale fotbaliștilor care ar avea posibilitatea să strălucească în culorile blaugrana.

Printre toate aceste oferte sunt și unele extrem de interesante, cum ar fi cea a lui Benjamin Pavard. La vârsta de 22 de ani, Pavard joacă fundaș central și dreapta la Stuttgart și în naționala Franței, alături de care a câștigat Campionatul Mondial 2018. Pavard a fost transferat în 2016 de la Lille la Stuttgart și ajungea astfel să joace la 20 de ani în liga a 2-a din Germania. După ce a promovat în Bundesliga, numele său a început să fie tot mai cunoscut, iar golul înscris în poarta Argentinei la CM 2018 l-a făcut faimos. Cu un contract valabil până în 2021 și în ciuda faptului că nu există clauze de reziliere în Germania, francezul se poate despărți de Stuttgart în 2019 în schimbul sumei de 35 de milioane de euro.

Barcelona e interesată de Benjamin Pavard

Numele lui a început imediat să fie asociat cu un posibil transfer la campioana Germaniei, Bayern Munchen. Presa a scris că Pavard a vorbit deja cu gruparea bavareză, însă jucătorul a negat informațiile. Un transfer la o echipă mare din Europa nu este un vis de neatins pentru jucător, având în vedere că oamenii lui de încredere îi pot pune o vorbă bună la unul dintre marile cluburi europene. În plus, are și atuuri: este un campion mondial titular, fiind introdus din primul minut împotriva Olandei. Este tânăr și polivalent, putând juca fundaș lateral și central, iar cota lui de piață încă nu a fost umflată. La Bayern Munchen ar avea însă concurență serioasă din partea titularului Kimmich.

Nici în defensiva Barcelonei nu prea este loc pe partea dreaptă, cu excepția cazului în care Sergi Roberto ar fi mutat în linia de mijloc, făcându-i loc francezului. Pentru moment este greu de crezut că Barcelona va face o ofertă pentru Pavard, deși îi recunoaște valoarea și potențialul. Abidal îl cunoaște perfect pe tânărul jucător, care costă 35 de milioane, la fel ca Lenglet, care însă nu și-a început cariera internațională.

Benjamin Pavard a înscris cel mai frumos gol de la CM 2018

Fundaşul central de 22 de ani a marcat în meciul Franţa – Argentina 4-3, partidă care s-a disputat în optimile de finală ale turneului final din Rusia. În minutul 57, Benjamin Pavard a marcat al doilea gol al francezilor cu un şut din afara careului. Reuşita francezului a fost urmată în clasament de cea a lui Juan Quintero în meciul Columbia – Japonia 1-2 şi de cea a lui Luka Modric în partida Argentina – Croaţia 0-3.