Fotbal international

Barcelona este mai valoroasă decât Real Madrid! Diferența este aproape 200 de milioane de euro

06.02.2019 | 20:18
Barcelona este mai valoroasa decat Real Madrid Diferenta este aproape 200 de milioane de euro

Înainte de primul El Clasico al anului au apărut și sumele care se învârt în jurul celor două cluburi. Astfel, FC Barcelona a ieșit pe plus și a fost declarată mai valoroasă decât Real Madrid, cel puțin din punct de vedere financiar. Conform celor de la transfermarkt, catalanii sunt mai scumpi cu 193 de milioane de euro față de rivalii de pe Santiago Bernabeu. Un miliard și 167 de milioane este cota celor de la Barcelona, în timp ce Madridul valorează 974 de milioane.

În mod evident, cel mai scump jucător este argentinianul Leo Messi care are o cotă de 160 de milioane de euro. Este urmat de Coutinho care face în acest moment nu mai puțin de 140 de milioane de euro. Locul 3 este de departe cel mai disputat. Ter Stegen, Dembélé, Varane, Kroos, Asensio și Bale valorează toți câte 80 de milioane de euro. Și pe poziții fotbaliștii se diferențiază. Astfel, în poartă, Courtois, 65 de milioane, Keylor, 15 și Luca Zidane 0,3 sunt sub cotele de piață deținute de Ter Stegen, 80 de milioane și Cillessen, 18 milioane de euro.

Barcelona este mai valoroasă decât Real Madrid! Barca
Fanii Barcelonei pregătesc o scenografie aparte pentru jocul cu Real Madrid

Barcelona este mai valoroasă decât Real Madrid!

În apărare lucrurile stau cam la fel. Defensiva Barcelonei ajunge la 336 de milioane de euro, în timp ce galacticii se opresc la 317. Evident, cel mai bun fundaș este Varane, care e peste cel mai valoros jucător al catalanilor, Umtiti, cu 10 milioane de euro. Printre veteranii celor două formații, Pique valorează 40 de milioane, în timp ce Sergio Ramos face 30 de milioane de euro. Galacticii își iau revanșa în linia mediană cu o valoare de 291 de milioane de euro. Barcelona strânge doar 245 de milioane de euro

Se schimbă dramatic lucrurile în atac. Numai Messi (160) și Coutinho (140) valorează mai mult decât cei 7 atacanți de la Real Madrid. Lucrurile s-ar mai fi schimbat dacă în primul 11 al galacticilor s-ar fi regăsit Cristiano Ronaldo. Portughezul avea o cotă de piață de 100 de milioane. Sunt și câteva surprize oferite de cei de la transfermarkt. Astfel, Luka Modric, omul care a câștigat Balonul de aur, este cotat la doar 25 de milioane de euro.

  • 974 de milioane de euro valorează jucătorii legitimați la Real Madrid
Tags: