Fotbal international

Barcelona face milioane la Cupa Mondială. Ce sumă au strâns catalanii doar din faza grupelor

FC Barcelona şi-a asigurat deja aproape 3 milioane de euro de la forul mondial, FIFA, după faza grupelor de la Cupa Mondială din Qatar.
03.12.2022 | 18:04
Barcelona face milioane la Cupa Mondiala Ce suma au strans catalanii doar din faza grupelor
Cu 17 jucători la Cupa Mondială, cei mai mulți pentru o echipă de cub, FC Barcelona face milioane din compensațiile primite de la FIFA.
ADVERTISEMENT

FC Barcelona este echipa care a dat cei mai mulți jucători la Cupa Mondială din Qatar, 17. Și cum FIFA oferă cluburilor compensații financiare pentru fiecare fotbalist care evoluează la această competiție, catalanii mai pun în cont câteva milioane de euro.

Barcelona a câștigat 2.926.000 de milioane de euro de pe urma jucătorilor care au prins optimile

După anunțul listelor finale pentru Cupa Mondială din Qatar, Bayern Munchen era echipa care dădea cei mai mulți jucători la turneul final (17). Campioana Germaniei era urmată de Barcelona și Manchester City (ambele cu câte 16).

ADVERTISEMENT

Însă, încă înainte de startul competiției, în numai două zile, lucrurile s-au schimbat radical la vârful ierarhiei. Bayern a căzut pe locul doi, în timp ce catalanii au urcat pe prima poziție.

Lucrurile sunt simple. Senegalul a anunțat că, accidentat, Sadio Mane nu va putea evolua în Qatar. Astfel că bavarezii au pierdut un om dintre cei 17.

ADVERTISEMENT

În replică, o schimbare avea să se producă și-n lotul Spaniei. Fundașul stânga al Valenciei, Jose Luis Gaya, s-a accidentat. Iar Luis Enrique l-a convocat de urgență pe Alejandro Balde. Iar catalanii, cu 17 oameni, deveneau clubul cu cei mai mulți fotbaliști în Qatar.

Ei bine, 14 dintre cei 17 au prins optimile de finală. Excepțiile numindu-se protarul ter Stegen, după eliminarea Germaniei, și fundașii Christensen (Danemarca) și Araujo (Uruguay).

ADVERTISEMENT

Iar compensația pe care FIFA o oferă pentru fiecare nume care a prins fazele eliminatorii este de 209.000 de euro. Astfel că deja clubl se poate baza pe 2.926.000 de milioane de euro.

Suma poate crește. Pentru că valoarea maximă pe care forul mondial plătește cluburilor este de 350.000 de euro. Pentru jucătorii care ajung în finală.

ADVERTISEMENT

Orice jucător care ajunge în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar va câștiga 265.000 de euro pentru echipa sa. În timp ce cei care ajung în semifinale vor umple cuferele cluburilor lor cu 304.000 de euro.

ADVERTISEMENT