Sport

Barcelona face noi reduceri salariale pentru a avea bani de transferuri în vară. Veteranii din lot, primii vizați

Barcelona vrea să se implice tot mai mult pe piața transferurilor, însă pentru a realiza mutările visate de Joan Laporta și Xavi este nevoie mai întâi de reduceri salariale importante în lotul actual.
27.03.2022 | 09:20
Barcelona face noi reduceri salariale pentru a avea bani de transferuri in vara Veteranii din lot primii vizati
ADVERTISEMENT

Catalanii se află într-una dintre cele mai negre perioade din punct de vedere financiar, dar conducerea clubului face eforturi pentru a redresa situația.

Barcelona, nevoită să reducă salariile pentru a avea bani de transferuri

În ultima perioadă presa internațională a vehiculat o serie de nume de fotbaliști mari pentru care Barcelona și-a arătat interesul de a-i transfera, însă e greu de crezut că vreunul dintre aceștia ar putea ajunge pe Camp Nou dacă oficialii clubului nu vor reuși să obțină reduceri salariale de la jucătorii actuali.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Marca, Joan Laporta și adjuncții săi lucrează la un plan pentru a le cere veteranilor Gerard Pique, Sergio Busquets și Jordi Alba să accepte o diminuare a veniturile pentru a putea scădea astfel masa salarială și să poată face transferuri în vară.

Suma pe care cei trei fotbaliști ar urma să o încaseze în sezonul viitor se apropie de 100.000.000 de euro, aici fiind incluse salariile, restanțele și diversele prime, iar conducerea trebuie să facă tot posibilul să o micșoreze cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Directorul Mateu Alemany are în față o muncă extrem de grea, dar este nevoit să le ceară veteranilor din lot să facă un nou efort la încheierea sezonului pentru că este nevoie de mai mult spațiu în masa salarială pentru a putea întări echipa.

Probleme cu Pique și Alba

Soluția nu este ușoară, dar există precedentul din iarnă cu Samuel Umtiti. Fundașul francez a semnat un nou contract pe trei sezoane, dar pe aceeași bani pe care îi avea de luat în înțelegerea de un an și jumătate care îi mai rămăsese cu Barcelona. Niciun euro în plus. A fost o afacere bună pentru club, care astfel a avut posibilitatea să facă transferuri.

ADVERTISEMENT

Această soluție poate fi aplicată cu succes și la mijlocașul Sergio Busquets, al cărui contract se încheie în 2023. Angajamentul său poate fi prelungit și banii distribuiți pe anii în care va mai rămâne pe Camp Nou.

La Gerard Pique este mai complicat pentru că fundașul central, care a acceptat deja o reducere de salariu, își încheie contractul în 2024 și atunci va împlini 37 de ani. O nouă prelungire a înțelegerii este greu de crezut că va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Situația lui Jordi Alba este asemănătoare cu cea a lui Pique. Contractul fundașului stânga se încheie în 2024, când el va avea 35 de ani. Se anunță niște negocieri complicate, pentru că jucătorilor le va fi greu să renunțe la salariile importante pe care le câștigă în finalul carierelor.

ADVERTISEMENT
Tags: