Sport

Barcelona face plângere la UEFA și îl recuză pe arbitrul VAR, același la Munchen și Milano! ”Un jaf”. Video

După Inter - FC Barcelona 1-0, catalanii fac plângere la UEFA pentru erorile de arbitraj comise sub supravegherea lui Pol van Boekel, oficial și la penaltyul neacordat la Munchen.
05.10.2022 | 11:57
Barcelona face plangere la UEFA si il recuza pe arbitrul VAR acelasi la Munchen si Milano Un jaf Video
FC Barcelona va face plângere la UEFA după meciul de la Milano și vrea să-l recuze pe arbitrul VAR, care a greșit atât la Milano, cât și la Munchen, cu Bayern.
ADVERTISEMENT

Inter – FC Barcelona 1-0 este un rezultat care îi pune pe catalani sub presiune în cursa pentru calificarea în primăvara Ligii Campionilor. Catalanii susțin însă că rezultatul a fost viciat de arbitraj. Care le-a refuzat un gol valabil și măcar un penalty. Și vor reclama la UEFA, mai ales că în camera VAR a fost același oficial care, la Munchen, cu Bayern, le-a refuzat un penalty la 0-0.

Barcelona vrea să-l recuze pe Pol van Boekel, care i-a ”jefuit” în ambele deplasări din Liga Campionilor

Este limpede, marți seara, la Milano, FC Barcelona a fost cu posesia, pasele. Nu și cu reușitele. Calhanoglu, în minutul 45+2, a fost singurul care a înscris și, la final, Inter s-a impus la limită.

ADVERTISEMENT

Însă, la fel de adevărat este că italienii au beneficiat de un atu. Mai precis centralul sloven Slavko Vincic și cel VAR, Pol van Boekel, care au luat două, dacă nu chiar trei decizii, cu impact decisiv în rezultat și derularea partidei.

Vorbim despre golul marcat de Pedri, anulat. Ca și de două faze consemnate în prelungiri, în care catalanilor li s-au refuzat lovituri de la 11 metri. Prima dintre ele, clară.

ADVERTISEMENT

Potrivit AS, ”Barcelona, ​​la cererea personalului tehnic și cu aprobarea lui Joan Laporta, va face o plângere oficială la UEFA prin serviciile sale juridice.

Cu imagini incluse, pentru a-și arăta indignarea absolută față de ceea ce consideră un >. Cerând totodată ca Van Boekel să nu mai arbitreze niciodată Barcelona, ​​nici pe teren, nici în sala VAR”.

ADVERTISEMENT

Fazele litigioase

La partida de la Milano au existat mai multe faze litigioase, unele analizate și de VAR. Dar numai una, e adevărat, favorabilă celor de la Barcelona, a fost judecată corect.

Minutul 24 – penalty pentru Inter

În prima repriză, în minutul 24, Vincic a avut dreptate să nu acorde un penalty pentru Inter la un henț al lui Eric Garcia. Și aceasta pentru că în momentele premergătoare a existat o poziție de ofsaid.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după, tot pentru un ofsaid, a anulat golul lui Correa. Și de această dată pentru că, așa cum au arătat fazele, Eric Garcia l-a lăsat în poziție neregulamentară pe atacantul argentinian al lui Inter. Care nu plecase, cum s-a crezut inițial, din terenul propriu.

Minutul 65 – gol valabil anulat pentru FC Barcelona

În minutul 65, Vincic și Pol van Boekel, au conlucrat pentru a anula un gol marcat regulamentar de Pedri. Este adevărat, înainte ca mingea să ajungă la mijlocașul catalan, din devierea lui Onana, Ansu Fati a atins mingea cu mâna, involuntar.

Aici este problema. Până la această stagiune, dacă în faza soldată cu un gol, mingea era atinsă, fie și involuntar, inclusiv de un coechipier al autorului reușitei, echipa era penalizată.

Numai că regulamentul s-a schimbat. ”Acțiunea în care mingea este atinsă accidental cu mâna sau cu brațul și, imediat după aceea, un coechipier marchează un gol sau are o oportunitate nu mai este considerată o infracțiune de joc cu mâna”, detaliază regulamentul FIFA .

Ceea ce înseamnă că reușita lui Pedri este valabilă!

Min.75 – roșu pentru Calhanoglu

La zece minute după golul anulat al lui Pedri, o nouă decizie în favoarea Interului. De data aceasta, este vorba despre o intervenție dură a lui Çalhanoglu asupra lui Busquets.

”La Çalhanoglu este clar roșu, VAR-ul trebuie să-l avertizeze”, a explicat Iturralde González, fostul arbitru internațional spaniol, în prezent analist AS.

Min.90+2 – penalty neacordat la hențul lui Dumfries

În minutele de prelungiri, o nouă decizie împotriva celor de la FC Barcelona. De data aceasta, a fost vorba despre un henț clar făcut, în propriul careu, de Dumfries, care încerca să scoată mingea din fața lui Ansu Fati.

”Pentru mine este foarte clar”, s-a plâns Xavi după meci, cerând ca responsabilul de arbitraj să detalieze acțiunea. Fără să primească vreun răspuns.

Lucru confirmat și de persoane neutre. Buni cunoscători de fotbal. Thierry Henry și Jamie Carragher, care analizau meciurile zilei în Liga Campionilor la televiziunea engleză, nu au ezitat să-l critice pe arbitru.

Amândoi au sărit când specialistul în arbitri a spus că nu este clar. ”Cum?” întrebă Carragher surprins. ”Până și fiul meu ar fi văzut mâna aceea…”, l-a completat Henry.

Min. 90+3 – fault la Lewandowski?

În fine, un minut mai târziu, tot în careul celor de la Inter, supus unui asediu, după o lovitură de colț, Skriniar l-a împiedicat pe Lewandowski să finalizeze o centrare.

Polonezul a căzut, însă arbitrul sloven nu a indicat nimic. Și nici VAR nu a cerut revizuirea acțiunii. Astfel că jocul a fost lăsat să continue.

Arbitrul olandez din camera VAR a comis-o și în Bayern – FC Barcelona 2-0

Cei de la FC Barcelona mai semnalează, așa cum spuneam, și un alt fapt, deloc lipsit de substanță. Mai exact, ca și la primul meci din grupă jucat în deplasare, cel cu Bayern, la Munchen, omul cu deciziile în camera VAR a fost același: Pol van Boekel.

Atunci, să ne amintim, în minutul 43, la 0-0, nu a semnalizat un fault în careu al lui Davies asupra lui Dembele. Iar compatriotul Danny Makkelie, aflat departe de fază, a lăsat jocul să continue.

O fază în care și Lucas Hernandez, jucătorul lui Bayern, a recunoscut că se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri pentru oaspeți.

Imediat după pauză, bavarezii au punctat la un corner, iar mai apoi, s-au desprins, pe contraatac, și au stabilit scorul final, 2-0.

ADVERTISEMENT