PARIURI. Finalul chinului! Anul care i-a “îngropat” pe pariori. Toate BOMBELE lui 2014, cu Messi, omul NEGRU!

PARIURI. Duminică, 28 decembrie, s-a disputat ultima etapă din acest an în Premier League, cel mai puternic campionat din lume. ...
30.12.2014 | 00:01
PARIURI Finalul chinului Anul care ia ingropat pe pariori Toate BOMBELE lui 2014 cu Messi omul NEGRU

PARIURI. Duminică, 28 decembrie, s-a disputat ultima etapă din acest an în Premier League, cel mai puternic campionat din lume. 

PARIURI. Deşi surprizele apăreau de obicei de Boxing Day, în acest an lucrurile au stat altfel. Pe 26 decembrie majoritatea favoritelor au cîştigat, în timp ce pe 28 toate s-au încurcat. Primele 4 clasate au călcat greşit, atît Chelsea, cît şi Manchester City, Manchester United şi Southampton au terminat la egalitate meciurile avute.

PARIURI. Cea mai mare surpriză a zilei a produs-o campioana, Manchester City, care a terminat la egalitate, 2-2, pe teren propriu cu Burnley. Cota acestui pariu era de 7,50, avînd în vedere că “cetăţenii” erau cotaţi cu 1,17. Southampton, echipa lui Gardoş, a terminat la egalitate cu Chelsea, 1-1, rezultat care a ajutat-o pe Arsenal, tunarii apropiindu-se la doar două puncte de locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor.

FANATIK.RO vă prezintă surprizele anului 2014, echipele care au “terminat” cele mai multe bilete:

* 2014 a fost plin de evenimente sportive, punctul culminant fiind Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia. Pariorii nu regretă foarte mult că se termină anul, mai ales că a fost unul plin de surprize

PARIURI. Aşa cum se întîmplă la orice sfîrşit de an, a venit timpul analizelor de final. Antrenorii îşi fac calcule pentru achiziţiile din iarnă, patronii îşi analizează bugetele pentru retur şi pariorii trag linie să vadă dacă au avut profit sau nu. Cei care merg de obicei pe favorite nu au fost cei mai norocoşi oameni în 2014, fiind pe rînd „tocaţi” de forţele Europei. FANATIK a prezentat în fiecare săptămînă „Groparul”, care de multe ori a fost imposibil de preconizat. La începutul anului s-a pierdut pe Manchester United şi Barcelona, care au terminat fără trofee sezoanele, a urmat o perioadă în care Chelsea a scos peri albi, Costa Rica şi minunea de la Mondial şi în final Dortmund, care se roagă să se termine mai repede anul pentru a se putea pune pe picioare. Cotele acestor surprize au fost incredibile, de la 6,50, primul gropar al anului, pînă la 24, cota feroezilor în Grecia!

BARCELONA

Tiki-taka falimentar

PARIURI. În cele 52 de săptămîni, foarte multe echipe au dezamăgit, oferind rezultate neaşteptate, dar campioană la categoria „Groparul săptămînii” în 2014 a fost, fără discuţii, FC Barcelona. Antrenată în prima parte de „Tata” Martino şi apoi de Luis Enrique, gruparea catalană a fost „ruşinea etapei” de nu mai puţin de 8 ori! Cotele au fost mereu bune, cea mai mică fiind 6,50 la egalul cu Getafe din acest final de an, scor 0-0, iar cea mai mare 19,00, în februarie, cînd Valencia a cîştigat cu 3-2 pe „Camp Nou”. Antrenorul român Cosmin Contra a reuşit de două ori să încurce trupa lui Messi, în timp ce Valencia, Levante, Elche, Celta Vigo, Real Sociedad sau Valladolid au făcut-o fiecare o singură dată. Aceste rezultate au oprit-o pe Barcelona din lupta pentru titlu sezonul trecut, cîştigat de Atletico, iar în acest campionat au îndepărtat-o la 4 puncte de Real după 15 etape.

CHELSEA

The Special… surprise!

PARIURI. Dacă în acest moment domină Premier League, fiind favorită la titlu, nu acelaşi lucru se putea spune despre Chelsea din sezonul trecut. Elevii lui Mourinho sînt pe locul 2 în topul surprizelor din 2014, cu nu mai puţin de 4 bombe! O privire retrospectivă ne arată unde au pierdut londonezii titlul campionatul trecut. În perioada 21 martie – 25 aprilie, „albaştrii” au fost în paginile FANATIK la „Groparul săptămînii” de 3 ori! Sunderland i-a bătut pe „Stanford Bridge”, scor 2-1, şi a oferit o cotă de 17,00, în timp ce Crystal Palace şi Aston Villa s-au impus pe teren propriu, cotele pentru aceste victorii fiind mai mici, 9,00, respectiv 7,00.
Antrenorul portughez a comis-o şi în acest sezon, în primul week-end din decembrie, cînd Newcastle i-a întrerupt seria de meciuri fără înfrîngere, 2-1 pe teren propriu, la o cotă de 6,50!

DORTMUND

Zmei în Ligă, mieluşei în campionat

PARIURI. O altă echipă pe care pariorii mizau de multe ori fără să se uite cu cine joacă era Borussia Dortmund. Nu se mai poate spune acelaşi lucru acum, după startul de sezon dezastruos. Fosta finalistă din Liga Campionilor se zbate în zona fierbine a clasamentului, iar la un moment dat a fost chiar pe ultimul loc. Cea mai neagră lună pentru trupa antrenată de Jurgen Klopp a fost octombrie, cînd Dortmund a pierdut toate cele 3 meciuri disputate în campionat! Două dintre ele au oferit nişte cote incredibile, care au fost evidenţiate în FANATIK: 13,00 pentru înfrîngerea de pe teren propriu cu Hanovra, scor 0-1, şi 8,50 pentru succesul lui Hamburg cu acelaşi scor. Dacă mai luăm în calcul faptul că şi FC Köln a cîştigat în faţa ei, alături de un succes al celor de la Bayern pe 1 noiembrie, putem spune că Dortmund vrea să uite cît mai repede aceea perioadă. Ca o comparaţie, Bayern München a apărut o singură dată în tot anul la această rubrică, cînd Augsburg s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa elevilor lui Guardiola, însă atunci bavarezii au „scuza” că erau deja campioni!

ALTE SPORTURI

Tenisul, blestemul pariorilor

PARIURI. Tenisul este preferat de foarte mulţi oameni pe biletele de pariuri, însă aceste dueluri sînt alese de obicei la Grand Slam-uri, cele mai importante turnee din acest sport. Dar şi aici sînt surprize! Bookmakerii oferă cele mai mici cote favoriţilor la cele 4 mari turnee, datorită mizei deosebite. Chiar dacă de obicei ajung tot favoriţii în ultimele tururi, există şi momente în care ocupanţii locurilor fruntaşe pierd în faţa unor necunoscuţi. Asta s-a întîmplat la Wimbledon, unde Rafel Nadal a fost eliminat de Nick Kyrgios, un tînăr australian care avea cota 10 pentru un succes! Ibericul nu este însă singurul gropar din tenis: iubitul Mariei Şarapova, Grigor Dimitrov, a fost bătut de Ivo Karlovic la Roland Garros încă din primul tur, în 3 seturi, croatul fiind cotat cu 8,00 pentru un succes. Să nu uităm de fete, care oferă rezultate bombă mai des decît colegii lor. Agnieska Radwanska, o jucătoare din Top 10, a pierdut în turul 3 la turneul parizian de Mare Şlem, în faţa croatei Tomljanovic, cota acesteia fiind 8,00. Spre bucuria românilor, Simona Halep nu a apărut deloc în 2014 la categoria surprize. Să sperăm că nu o va face nici în 2015!

CAMPIONATUL MONDIAL

Costa cum? Costa Rica!

PARIURI. Cel mai important eveniment sportiv al anului a fost turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia. Am avut parte de o premieră: pe pămînt sud-american a triumfat o echipă europeană. Nemţii l-au bătut pe Messi în finală, însă adevărata cîştigătoare a fost Costa Rica. În perioada turneului final, care s-a întins pe o lună, 3 dintre cele 4 bombe au fost oferite de micuţa echipă din America Centrală. Prima victimă: Uruguay! Naţionala lui Suarez a fost învinsă cu 3-1 în grupe şi a oferit o cotă de 9,50 celor care merg pe surprize. Următoarea pe listă: Italia. Europenii au fost învinşi cu 1-0, cota fiind de data aceasta mai mică, 6,50, bookmakerii luîndu-şi, cît de cît, măsuri de siguranţă. Costa Rica a trecut de grupe, a eliminat Grecia la penalty-uri şi a ajuns în sferturile de finală! Aici, o nouă surpriză! 0-0 în timpul regulamentar cu Olanda, mare favorită la startul meciului, şi o cotă de 4,20 bifată! Pînă la urmă, naţionala centramericană a fost eliminată la penalty-uri, dar a rămas în gîndul pariorilor. Ca un ghimpe. Cei mai mulţi nu vor să-şi amintească acele momente, dar sînt destui care au profitat de aceste rezultate.

LIGA 1

Steaua domină, Steaua îngroapă

PARIURI. Cînd vine vorba de Liga 1, surprizele sînt destul de rare. Nu pentru că favoritele cîştigă mereu, ci pentru că nivelul este atît de scăzut încît nu prea există favorite. În afară de Steaua, toate celelalte echipe pot oferi atît rezultate pozitive, cît şi negative. Casele de pariuri au înţeles foarte repede aceste lucruri şi cotele nu mai sînt aşa mari în Liga 1. Aşadar, singura echipă care putea ajunge în paginile FANATIK la „Groparul săptămînii” era campioana României. Condusă iniţial de Reghecampf, apoi de Gîlcă, Steaua a fost „vedeta” săptămînii de două ori. Prima oară, în aprilie, cînd SC Vaslui a plecat cu toate punctele din Bucureşti, la o cotă de 15,00! A doua, în acest sezon, tot pe teren propriu, cu Ceahlăul. Moldovenii s-au impus absolut surprinzător cu 1-0 şi au oferit celor care joacă împotriva Stelei cota 9,00!

ANGLIA

Partida trasă la indigo

PARIURI. Anglia oferă mereu dueluri strînse, în care trupe modeste pot face istorie în faţa granzilor din Big 4. 2014 a oferit două astfel de episoade, trase la indigo! Este vorba de Manchester United – Swansea, disputat de două ori pe „Old Trafford”. Primul dintre ele, jucat pe 5 ianuarie, în Cupă, a oferit prima surpriză a anului. Galezii s-au impus cu 2-1 şi au bifat o cotă de 6,50! S-a tîncheiat sezonul, United a terminat în afara Europei, a venit Louis van Gaal şi speranţele au crescut. Dar povestea cu Swansea s-a repetat. Tot pe „Old Trafford”, tot înfrîngere pentru „diavoli”, tot cu acelaşi scor, 1-2! De data aceasta însă a fost o cotă diferită: 8,00! Avînd în vedere că sezonul trecut United s-a impus cu 4-1 în Ţara Galilor, fanii „diavolilor” se roagă să fie o repetiţie de scor şi atunci. Acesta nu este singurul duel care a apărut de două ori în paginile FANATIK. Şi Getafe – Barcelona a avut două episoade, însă aici scorurile au fost diferite, 0-0 în acest campionat şi 2-2 în cel precedent.

STATISTICĂ

Primera, plină de „gropari”

PARIURI. Concluzia anului 2014 în pariuri este că Primera Division, campionatul Spaniei, a oferit cele mai multe surprize. În paginile FANATIK au fost nu mai puţin de 11 „gropari” din această ţară. Pe locul 2 în clasament se clasează Premier League, unde Chelsea, United sau City au apărut cu 8 bombe. Podiumul campionatelor este completat de România, cu 4 partide, din care campioana României a bifat două. În rest, 3 meciuri din Germania, cîte două din Franţa şi Italia şi cîte unul din Turcia, Rusia, Ucraina şi Elveţia. Un loc aparte îl au partidele internaţionale, unde au fost etapă de etapă surprize. Pe lîngă cele de la Mondial, pariorii s-au „fript” cu duelurile din preliminariile EURO 2016, cea mai mare surpriză fiind oferită chiar de grupa României, unde Grecia a pierdut pe teren propriu cu Insulele Feroe, scor 0-1, la o incredibilă cotă de 24! În afară de fotbal, tenisul este singurul care a adus supărare pariorilor, acesta fiind cel mai jucat după „sportul rege”.

24,00 a fost cea mai mare cotă la „Groparul săptămînii”: Grecia – Insulele Feroe 0-1

9,5 a fost cota prinsă de pariorii care au mizat pe victoria naţionalei din Costa Rica în faţa Uruguazului la Campionatul Mondial

5 meciuri a pierdut Barcelona sezonul trecut, dintre care 3 au fost alese de FANATIK la „Groparul săptămînii”

4 meciuri a pierdut Chelsea în 2014 în Premier League, toate fiind alese de FANATIK la „Groparul săptămînii”