Sport

Barcelona, unul dintre giganții handbalului mondial! Ce buget au catalanii și care sunt jucătorii care câștigă cei mai mulți bani

Dinamo întâlnește Barcelona în cel mai important meci al anului. Catalanii sunt deținătorii Ligii Campionilor şi echipa cu unul dintre cele mai mari bugete din handbalul mondial.
17.02.2022 | 16:40
Barcelona unul dintre gigantii handbalului mondial Ce buget au catalanii si care sunt jucatorii care castiga cei mai multi bani
Barcelona, una dintre echipele cu cele mai mari bugete. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă împotriva Barcelonei joi, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă. Deţinătoarea Ligii Campionilor a venit cu toate vedetele la Bucureşti, însă chiar şi aşa, “dulăii” speră la o victorie care să le deschidă drumul spre play-off.

Barcelona, unul dintre giganții handbalului mondial! Buget de 10 milioane de euro

Însă, misiunea va fi infernală. Barcelona este una dintre echipele cu cel mai mare buget din handbalul mondial şi cu jucători care au printre cele mai importante salarii din acest sport.

ADVERTISEMENT

Barcelona are un buget de aproximativ 10 milioane de euro anual, fiind depăşită la acest capitol doar de PSG, cea mai bogată echipă din lume şi la handbal, care îşi permite un buget de 18 milioane.

Dinamo, buget de 3 milioane de euro în acest sezon!

Ca termen de comparaţie, Dinamo are un buget de 3 milioane de euro, cel mai mic din grupa de Champions League. La acest capitol, “dulăii” se pot compara doar cu Motor Zaporoje şi Porto, care au bugete de 4, respectiv 4,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Barcelona nu dă cel mai scump salariu din handbal, însă mai mulţi jucători se situează în top 10 cei mai bine plătiţi din lume. Mikkel Hansen de la PSG are un salariu de 1,5 milioane de euro pe an, cel mai mare din lume.

Dika Mem, cel mai bine plătit jucător al catalanilor

Cele mai mari salarii de la Barcelona:

  • Dika Mem – 780.000 de euro/an
  • Luka Cindric – 700.000 de euro
  • Aleix Gomez – 500.000 de euro
  • Aitor Arino – 475.000 de euro
ADVERTISEMENT

Însă, din punct de vedere sportiv, Barcelona nu stă la fel de bine în actuala stagiune din EHF Champions League. Catalanii au o singură victorie în ultimele cinci meciuri disputate, 38-31 cu Porto.

Barca are mari probleme în meciurile din deplasare în acest sezon. Au câştigat doar în deplasarea de la Flensburg, care a avut loc în prima etapă, scor 25-21. Meciul s-a desfăşurat în septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Barcelona luptă pentru locul doi din grupă

Dacă Dinamo este în lupta pentru un loc de play-off, catalanii speră să ocupe unul din primele două locuri ale grupei care le oferă accesul direct în sferturile de finală, fără să mai fie nevoiţi să joace în faza play-off-ului.

Bătălia pentru locul doi în grupă este mare, catalanii fiind la un punct de Veszprem, echipă cu un meci mai mult disputat. În acestă luptă este implicată şi PSG, în timp ce Vive Kielce pare desprinsă în câştigătoare de grupă.

Clasament: 

Clasament grupa B Champions League
Clasament grupa B Champions League
  • 10.000.000 de euro este bugetul Barcelonei
  • 780.000 de euro pe an câştigă Dika Mem, cel mai bine plătit catalan
ADVERTISEMENT