Fotbal international

Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Luis Suarez. Cine este fotbalistul de pe lista catalanilor

27.08.2020 | 12:21
Barcelona ia gasit inlocuitor lui Luis Suarez Cine este fotbalistul de pe lista catalanilor
ADVERTISEMENT

Barcelona se pregăteşte de schimbări majore în această vară, după ce s-a făcut de râs la Final 8 al Champions League, la Lisabona, fiind călcată în picioare în sferturile de finală de către Bayern Munchen cu un neverosimil 8-2.

Deja a avut loc prima mutaţie, antrenorul Quique Setien fiind înlăturat şi în locul său a şi fost instalat fostul jucător al echipei din anii 90 ai secolului trecut, olandezul Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Lotul va suferi modificări importante, mai mulţi jucători urmând a se despărţi de culorile blaugrana şi alţii urmează să îi înlocuiască. Însă la acest moment toată atenţia este captată de cererea legendei echipei, Lionel Messi, de a fi lăsat să plece, nemulţumit de politica clubului.

Înlocuitorul lui Suarez provine tot din Primera Division

Şi cel mai bun prieten al lui Messi, omul cu care s-a înţeles de minune în atac timp de şase ani, uruguayanul Luis Suarez, e cu valizele făcute, noul antrenor anunţându-l că nu intră în vederile sale.

ADVERTISEMENT

Acesta a şi fost unul dintre multiplele motive care l-au determinat pe starul argentinian să trimită un fax clubului prin care să ceară să fie lăsat să plece liber, dar Barca nu vrea să-i dea drumul decât pe baza clauzei de eliberare, care este de 700 milioane euro.

Costă şi foarte puţini bani

Pentru a găsi un jucător cu caracteristicile lui Luis Suarez, cel supranumit El Pistolero pentru cinismul cu care execută portarii adverşi, Barcelona a început deja căutările şi pare că s-ar fi oprit asupra unui nume.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un compatriot al lui Suarez, care evoluează tot în La Liga şi care are şi atuul vârstei, doar 24 de ani şi care în această situaţie de criză financiară provocată de pandemia de coronavirus are marele avantaj de a costa doar 15 milioane de euro.

Maxi Gomez a jucat la Celta Vigo şi Valencia

Cel în cauză este atacantul Valenciei, Maxi Gomez, care în ultimul sezon a jucat 43 de meciuri şi a marcat zece goluri, oferind şi trei assisturi. Maxi Gomez a ajuns în La Liga pentru prima dată la Celta Vigo, unde a stat timp de două sezoane şi în 75 de meciuri a marcat 30 de goluri şi a dat opt pase decisive.

ADVERTISEMENT

Se anunţă o perioadă fierbinte pe Nou Camp, chiar dacă vara din punct de vedere calendaristic e pe sfârşite, pentru că Barca trebuie să se reorganizeze rapid, inclusiv la nivelul lotului şi în următorul sezon să se bată din nou la titlu.

ADVERTISEMENT