Sport

Barcelona i-a prelungit contractul lui Ansu Fati! Spaniolului de 18 ani i s-a pus o clauză de reziliere colosală

Lucrurile încep să meargă în sfârșit bine la Barcelona. Catalanii au câștigat primul meci în Liga Campionilor și le-au prelungit contractele lui Pedri și Ansu Fati. Ultimul are o clauză de reziliere inimaginabilă.
20.10.2021 | 23:25
Barcelona ia prelungit contractul lui Ansu Fati Spaniolului de 18 ani i sa pus o clauza de reziliere colosala
ADVERTISEMENT

FC Barcelona e din nou în cursa pentru calificarea în primăvara UEFA Champions League. Catalanii au obținut primele puncte în etapa a treia, când au bătut-o cu 1-0 pe Dinamo Kiev. Golul victoriei a fost marcat de Pique, în minutul 36.

La pauză și-a făcut apariția și Ansu Fati. A fost a cincea prezență în tricoul blaugrana pentru fotbalistul în vârstă de 18 ani, care a suferit teribil din cauza accidentărilor. După ce Lionel Messi a plecat, Fati este noul „decar” de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Încrederea șefilor Barcelonei în internaționalul spaniol este uriașă, astfel că au făcut tot posibilul ca acesta să își prelungească înțelegerea. După mai multe negocieri, Ansu Fati s-a decis să rămână „extraterestru” până în vara lui 2027.

Ansu Fati și-a prelungit contractul cu Barcelona! Clauză de reziliere de 1 miliard de euro

Astfel, este aproape imposibil ca în următorii șase ani cineva să îl mai dezlipească pe Ansu Fati de FC Barcelona. Catalanii i-au pus puștiului minune o clauză de reziliere gigant, 1 miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul fotbalist din lotul lui Ronald Koeman care are o astfel de clauză. Înainte să îl convingă pe Fati, Barca i-a prelungit contractul unui alt „wonderkid”, Pedri. Mijlocașul a semnat noul contract până în vara lui 2026. Și pentru el, cine vrea să îl ia de pe Camp Nou, trebuie să plătească 1 miliard de euro.

Inițial, Ansu Fati trebuia să semneze și el o înțelegere valabilă pentru următoarele cinci sezoane, dar „decarul” Barcelonei a primit un an în plus față de Pedri.

ADVERTISEMENT

„A trebuit să acceptăm unele condiții, dar este un contract corect și bun pentru club și pentru jucător, care va primi ceea ce merită, având în vedere cariera sa și viitorul său”, au declarat conducerea catalanilor.

Contractul precedent al lui Ansu Fati era scadent în iunie 2022. Prin urmare, la 1 ianuarie 2022, fotbalistul ar fi intrat în ultimele șase luni de contract, iar „extratereștrii” riscau să îl piardă gratis. Catalanii au susținut însă că nu au nicio emoție, în vechea înțelegere cu Fati existând deja o clauză pentru prelungirea automată cu doi ani.

ADVERTISEMENT

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru fanii Barcelonei, care se pregătesc de „El Clasico”. Duminică, 24 octombrie, Barca joacă pe teren propriu, cu Real Madrid.

Ansu Fati a debuat la Barcelona la vârsta de 16 ani

Deși a fost accidentat în ultimul an și abia a împlinit vârsta majoratului, Ansu Fati este deja un fotbalist cu ștate vechi Camp Nou. Mijlocașul ofensiv a debutat la Barca în 2019, când avea doar 16 ani.

După doar o săptămână de când a jucat primul său meci în LaLiga, Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului spaniol, în urma unei reușite în poarta Osasunei. Internaționalul spaniol a repetat performanța și în UEFA Champions League. Ansu Fati este cel mai tânăr fotbalist care înscrie la „masa bogaților”, într-un meci cu Inter, la vârsta de 17 ani și 40 de zile.

  • 60 de milioane de euro este cota de piață a lui Ansu Fati, conform transfermarkt.com
  • 2 goluri în 3 meciuri are fotbalistul de 18 ani în acest sezon de LaLiga
ADVERTISEMENT