Sport

Barcelona îi cere socoteală lui PSG după transferul lui Wijnaldum. ”Unele cluburi își permit orice”

Președintele Barcelonei, Joan Laporta îi acuză pe oficialii lui PSG de lipsă de fair-play după ce l-au ”suflat” pe Georginio Wijnaldum.
21.06.2021 | 18:03
Barcelona ii cere socoteala lui PSG dupa transferul lui Wijnaldum Unele cluburi isi permit orice
ADVERTISEMENT

Internaționalul olandez Georginio Wijnaldum a negociat cu Barcelona mai mule săptămâni, după ce a rămas liber de contract și chiar ajunsese la un acord de principiu cu președintele Joan Laporta, când PSG a intervenit și la deturnat.

Oferta vicecampioanei Franței a fost mai mult decât dublă față de cea a catalanilor, iar olandezul a semnat fără să stea pe gânduri cu PSG.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, reacție dură la adresa PSG

Președintele reales al Barcelonei, Joan Laporta se confruntă cu mari probleme de când a preluat din nou conducerea clubului de pe Camp Nou.

Barcelona are grave probleme financiare iar acest lucru a dus la scăderi salariale și la oferte incomparabil mai mici față de cele ale principalelor rivale din Europa.

ADVERTISEMENT

PSG a profitat din plin de lipsa de lichidități a catalanilor și l-a ”suflat” pe Georgino Wjnaldom, care avea deja un acord de principiu cu Barcelona, care îi programaseră până și vizita medicală.

Salariul de opt milioane de euro anual, dublu față de cât oferea Barca, l-au convins pe loc pe olandez să semneze cu PSG, dar a stârnit și furia președintelui catalan, Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

”Un jucător ne-a scăpat printre degete în urmă cu câteva zile. Sunt cluburi care pot face orice, care pot oferi un salariu dublu unui jucător. Este un semn de întrebare în acest sens. Ce coincidență că un club investește mai mult decât oricând și oferă un salariu dublu unui jucător pe care ni-l doream.

Ceea ce fac aceste cluburi este un atac asupra competiției. Vrem sustenabilitatea financiară a cluburilor și ne dorim cea mai atractivă competiție din lume, iar aceasta va avea loc în Europa”, a declarat Joan Laporta, citat de Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

E criză financiară la Barcelona

Reacția președintelui Joan Laporta poate fi considerată un exemplu de ipocrizie, în condițiile în care clubul catalan a ajuns într-o situație financiară precară tocmai datorită achizițiilor și a salariilor oferite vedetelor echipei.

Conform ESPNdatoriile generale ale catalanilor depășesc un miliard de euro, cele mai stringente fiind restanțele contractuale către Messi și coechipierii lui.

Sursa amintită notează că principala cauză a problemelor financiare ale Barcelonei provine din eșecul înființării proiectului Superligii Europene, o competiție elitistă la care urmau să participe catalanii.

ESPN amintește că gruparea de pe Camp Nou urma să încaseze nu mai puțin de 350 de milioane de euro din participarea în Superliga Europeană, însă UEFA și FIFA au refuzat să dea undă verde organizării ei.

În aceste condiții președintele reales al Barcelonei, Joan Laporta a fost obligat să ceară un audit financiar și să găsească noi surse de finanțare pentru club.

ADVERTISEMENT