Fotbal international

Leo Messi va decide când va semna noul contract. Barcelona îl așteaptă în orice moment

26.07.2019 | 13:06
Leo Messi e așteptat să semneze noul contract

Leo Messi va decide când va semna noul contract cu Barcelona, contractul care catalanii îl doresc a fi pe viață, după modelul celui făcut lui Andres Iniesta până la plecarea acestuia la Visel Kobe, în Japonia, la dorința expresă a jucătorului. Un contract similar va fi încheiat și cu Leo Messi, practic acesta urmând să decidă momentul retragerii sale din activitate sau al plecării de pe Camp Nou, cel mai probabil în anul în care va pune și capăt activității, pentru a termina la echipa sa de suflet din Argentina, din orașul natal, Rosario Central.

Barcelona îl așteaptă oricând pe Leo Messi să semneze un contract pe viață

Conducerea Barceloneri vrea în acest fel să îi arate starului echipei că nu crează nici un pressing asupra sa și că are totală încredere că argentinianul dorește să rămână pe Camp Nou cel puțin încă doi-trei ani, acest devotament față de culorile blau-grana urmând a fi răsplătit pe măsură în noul contract. Momentan, Leo Messi este cel mai bine plătit jucător din lume, 45 de milioane de euro net anual.

Contractul său actual merge până în vara lui 2021, dar există acolo o clauză de prelungire automată cu încă un an dacă starea sa de sănătate este bună și dacă el vrea să mai joace, atunci urmând a avea 34 de ani. Barcelona l-ar vrea, desigur, să joace pe viață, însă acest lucru nu va fi posibil și chiar foarte mulți ani nu mai rămas până când Messi va așeza ghetele în cui.

Leo Messi la momentul semn[rii contractului din 2017

Messi are clauză de eliberare de 700 de milioane euro

Ultimul contract a fost încheiat în 2017 și prevede o clauză de reziliere în valoare de 700 milioane de euro, șefii Barcelonei declarând că după episodul Neymar, petrecut cu doar două luni înainte, când PSG l-a putut lua pe brazilian pentru clauza de eliberare de 222 milioane, și-au luat măsuri de siguranță în privința giuvaierului echipei.

Președintele Josep Bartomeu are pe masă documentele privind noul contract al lui Messi și a luat legătura inclusiv cu agentul jucătorului, care este nimeni altul decât Jorge Messi, tatăl fotbalistului. Ambii s-au pus de acord că noua înțelegere va fi semnată atunci când Leo va anunța că dorește să treacă la negocieri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri