Sport

Barcelona îl poate pierde gratis pe puștiul minune Ilaix Moriba. ”Nu acceptăm așa ceva”

FC Barcelona se chinuie să rezolve problemele cu banii provocate de pandemia de coronavirus. Puștiul Ilaix Moriba pune, însă, condiții să semneze prelungirea.
04.08.2021 | 14:24
FC Barcelona se chinuie să rezolve problemele cu banii provocate de pandemia de coronavirus. Puștiul Ilaix Moriba pune, însă, condiții să semneze prelungirea.
ADVERTISEMENT

Criza financiară cu care se confruntă Barcelona a făcut ca oficialii de pe Camp Nou să apeleze la bună voința vedetelor cărora le-au cerut să accepte scăderi salariale importante.

Dacă Lionel Messi a acceptat diminuarea contractului, Ilaix Moriba, fotbalist de doar 18 ani, considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători din lume, nici nu vrea să audă de un nou acord în condițiile în care salariul său a fost deja micșorat.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, ultimatum pentru Ilaix Moriba

Ilaix Moriba este un fotbalist crescut în Academia Barcelonei și a marcat primul gol la prima apariție în tricoul balugrana, în luna martie a acestui an, într-o victorie a catalanilor, scor 2-0 cu Osasuna.

Moriba a primit o pasă excelentă de la Messi și-a depășit un adversar și a șutat cu sete de la marginea careului stabilind scorul final.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 18 ani și 46 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător din sezonul trecut din La Liga care a înscris cu un șut din afara careului. Ulterior salariul i-a fost redus, iar fotbalistul a refuzat prelungirea contractului scadent în vara anului viitor.

”Cazul Ilaix nu se poate repeta. Ca un jucător format în casă să profite că îi rămâne un an de contract pentru a forța această situație, nu se poate.

ADVERTISEMENT

Este o situație pe care nu o acceptăm și cu ceea ce se întâmplă lansăm un mesaj. Jucătorul, dacă în final nu vrea să prelungească, știe deja că are alte soluții”, a răbufnit președintele Joan Laporta.

Președintele Barcelonei face apel la familia fotbalistului

Oficialul Barcelonei știe că Ilaix Moriba poate crea un precedent și a făcut un apel la părinții și apropiații puștiului de 18 ani cărora le-a reamintit investițiile clubului în jucător. Acesta le-a cerut și să înțeleagă situația grea prin care trece clubul.

ADVERTISEMENT

”Ilaix este un jucător mare și știe că nu este bine ce se întâmplă. Barcelona i-a oferit oportunități și nu poate să reacționeze așa.

Sper că atât el, cât și apropiații lui să se gândească. Nu înțelegem ce fac și sper că asta nu se va mai repeta cu jucătorii formați de noi.

Ceea ce nu vom face este să promovăm un fotbaliști care apoi să plece pe gratis la altă echipă. Cine vrea să plece, e liber să o facă atâta timp cât îndeplinește niște condiții determinate”, a mai spus Laporta, citat de Sport.

ADVERTISEMENT