Fotbal international

Barcelona dă lovitura pe piaţa transferurilor! 50 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti

31.12.2018 | 20:00
Barcelona da lovitura pe piata transferurilor 50 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai curtati fotbalisti

Barcelona este la un pas să dea o lovitură importantă pe piaţa transferurilor. Sport Bild scrie că Frenkie De Jong, unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din lume la ora actuală, a ajuns la un acord cu echipa catalană şi va semna un contract valabil 5 ani cu Barca. 

Suma de transfer care se vehiculează se învârte în jurul valorii de 50 de milioane de euro. Frenkie De Jong este unul dintre tinerii mijlocaşi de perspectivă a căror valoare a explodat în 2018. În luna iunie a acestui an, De Jong a fost cotat la 7 milioane de euro, însă acum a ajuns să valoreze de 9 ori mai mult: 60 de milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Barcelona dă lovitura pe piaţa transferurilor! 50 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti
Frenkie De Jong, în tricoul lui Ajax

Barcelona îl transferă pe De Jong! Au câştigat cursa cu City, PSG, Juve şi Bayern?

De Jong a fost promovat la echipa mare a lui Ajax Amsterdam în anul 2016, fiind în acest moment unul dintre oamenii de bază ai “lăncierilor”. Ajax a reuşit să se califice în optimile din Champions League de pe locul doi într-o grupă cu Bayern, AEK Atena şi Benfica. În optimile de finală, Ajax va evolua împotriva lui Real Madrid.

Barcelona dă lovitura pe piaţa transferurilor! 50 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti (1)
De Jong şi De Ligt în tricoul lui Ajax

Nu doar Barcelona a pus ochii pe mijlocaşul lui Ajax Amsterdam. Manchester City, PSG, Juventus sau Bayern Munchen, sunt interesate de un transfer al lui De Jong. Se pare însă că, Barcelona este echipa care a câştigat cursa pentru semnătura tânărului fotbalist batav.

De Jong nu este singura marfă de export premium a celor de la Ajax. Granzii Europei, printre care şi Barcelona, vor să îl transfere şi pe Matthijs de Ligt, tânărul fundaş central al naţionalei Olandei. De Ligt a fost desemnat de Tuttosport cel mai bun tânăr jucător al anului, iar cota sa de piaţă la doar 19 ani este de 65 de milioane de euro. Fundaşul în vârstă de 19 ani poate ajunge şi el la Barcelona, însă catalanii trebuie să bage mâna adânc în buzunar.