Sport

Barcelona începe renovarea la arena Camp Nou. Pe ce stadion vor evolua catalanii până la finalul anului 2024

Conducerea clubului FC Barcelona a decis să înceapă renovările la stadionul Camp Nou și până la finalizare echipa va juca pe o altă arenă.
30.03.2023 | 21:47
Conducerea clubului FC Barcelona a decis să înceapă renovările la stadionul Camp Nou și până la finalizare echipa va juca pe o altă arenă. Sursă foto: Twitter FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Catalanii sunt protagoniștii unui scandal uriaș în Spania pentru că au plătit milioane de euro către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, și se pare că au avut parte de favoruri din partea cavalerilor fluierului.

Camp Nou intră în renovare. Barcelona va juca pe Estadi Lluis Companys

În plin iureș din cauza acestor informații, oficialii clubului FC Barcelona au anunțat Liga Spaniolă de Fotbal că stadionul Camp Nou va intra în renovare din vară și echipa se va muta pe arena Estadi Lluis Companys.

ADVERTISEMENT

Conform Mundo Deportivo, această informare vine într-un moment în care catalanii negociază un acord de finanțare de aproximativ 1,5 miliarde de euro cu diferite fonduri de investiții pentru a realiza lucrările la Espai Barca, proiectul de remodelare a Spotify Camp Nou și împrejurimile acestuia.

Barcelona va începe lucrările la arenă în această vară, iar prima echipă va trebui să-și joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul Olimpic din Barcelona, care acum se numește Lluis Companys, până în noiembrie 2024, când este programată revenirea acasă.

ADVERTISEMENT

Stadionul Olimpic din Barcelona este o arenă multifuncțională cu 56.000 de locuri construită în 1927 și care a fost renovată ultima dată în urmă cu 34 de ani, înaintea Jocurilor Olimpice din 1992.

Proiectul Espai Barca presupune pe lângă lucrările de la Camp Nou și renovarea Palau Blaugrana (sala destinată celorlalte sporturi de echipă din cadrul clubului catalan) și a arenei pe care evoluează Barcelona B: Estadi Johan Cruyff.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar putea fi exclusă din cupele europene

Prin intermediul firmei Dasnil 95, Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, ar fi primit de la Barcelona aproape 7 milioane de euro în perioada 2001-2018. Cazul a stârnit vâlvă nu doar în Spania, unde este anchetat de către procurori, ci și la nivel continental.

Mai marii de la UEFA au anunțat că forul european va investiga acest caz, iar dacă Barcelona este găsită vinovată ar putea fi exclusă din cupele europene. Până acum, din documentele publicate de presa spaniolă, nu există vreo probă legată de favoruri de arbitraj. Au fost găsite doar rapoarte privind cavalerii fluierului care urmau să conducă meciurile catalanilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, Parchetul, în documentul prin care a făcut plângere penală, recunoaște acest lucru. Cu toate acestea, subliniază unele dintre ”favorurile” pe care Enriquez Negreira le-ar fi putut face Barcelonei. Acele favoruri sau recomandări, așa cum le-a descris Parchetul, se pot concentra asupra aspectelor fotbalistice în care CTA putea interveni sau avea influență.

ADVERTISEMENT