Fotbal international

Barcelona, înfrângere cu Milan în ultimul amical al verii! Inter, victorie cu Lyon. Video

05.08.2018 | 09:57
Barcelona infrangere cu Milan in ultimul amical al verii Inter victorie cu Lyon Video

Campioana din Primera Division, FC Barcelona, a suferit o înfrângere în meciul cu AC Milan din ultimul amical al verii. Formația catalană a fost întrecută cu 1-0 într-un meci din cadrul turneului amical International Champions Cup disputat pe Levi’s Stadium din Santa Clara (Statele Unite ale Americii).

FC Barcelona a suferit o înfrângere cu 1-0 în meciul cu AC Milan din ultimul amical al verii
FC Barcelona a suferit o înfrângere cu 1-0 în meciul cu AC Milan din ultimul amical al verii

FC Barcelona a fost lipsită la această întâlnire de marile vedete Lionel Messi, Luis Suarez, Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Samuel Umtiti, Gerard Pique și Jordi Alba, iar antrenorul Ernersto Valverde a trimis în teren mulți jucători tineri, dar și pe brazilienii Malcom, Arthur și Marlon, aduși în această vară la echipă.

Barcelona, înfrângere în ultimul minut cu Milan

Meciul de pe Levi’s Stadium a fost unul lent și echilibrat în cea mai mare parte a sa, avându-i pe catalani la conducerea jocului. Elevii lui Ernesto Valverde au ratat mai multe ocazii de a deschide scorul, cele mai mari prin Munir El Haddadi, Malcom de două ori și Arthur în prima repriză și Riqui Puig în partea secundă. Însă, Barcelona a suferit o înfrângere în ultimul amical al verii, Milan reușind să înscrie în ultimul minut de joc prion portughezul Andre Silva, după o pasă venită de la ivorianul Franck Kessie.

În urma îngrânferii din meciul cu AC Milan, catalanii vor încheia pe ultimul loc turneul amical International Champions Cup, unde au mai înregistrat o victorie la loviturile de departajare cu Tottenham Hotspur și un eșec cu AS Roma, scor 2-4. Meciul cu Milan a fost ultima verificare pentru FC Barcelona înaintea meciului cu FC Sevilla din Supercupa Spaniei, care va avea loc în 12 august, de la ora 23:00, în Maroc, pe Grand Stade de Tanger. După această întâlnire va avea loc Trofeul Joan Gamper, în 15 august, în care elevii lui Ernesto Valverde vor da piept cu argentinienii de la Boca Juniors, iar apoi va veni debutul în noul sezon din Primera Division, la 18 august, pe teren propriu, cu Deportivo Alaves.

În afara victoriei din partida cu FC Barcelona, AC Milan a mai înregistrat două eșecuri la International Champions Cup: la loviturile de departajare cu Manchester United și 0-1 cu Tottenham Hotspur. De acum încolo, elevii lui Gennaro Gattuso se vor axa pe Serie A, acolo unde vor întâlni în prima etapă, la 19 august, pe teren propriu, formația Genoa.

Inter Milano a învins Olympique Lyon la International Champions Cup

Într-un alt meci disputa sâmbătă seară la International Champions Cup, echipa italiană Internazionale Milano a învins, pe Stadio Comunale Via del Mare din Lecce, cu scorul de 1-0, formația franceză Olympique Lyon. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat argentinianul Lautaro Martinez, jucător transferat în această vară la gruparea pregătită de Luciano Spalletti. De altfel, Internazionale Milano este singura formație care mai poate ajunge în fruntea clasamentului ICC dacă va învinge Atletico Madrid. Italienii au patru puncte în acest moment, iar în fruntea ierarhiei se află Arsenal Londra, Tottenham Hotspur și Borussia Dortmund, toate cu câte 7 puncte.

Ultimele trei meciuri de la International Champions Cup se vor disputa după următorul program: Chelsea Londra – Olympique Lyon (7 august, ora 22:05, pe Stamford Bridge), Real Madrid – AS Roma (8 august, ora 03:05, pe MetLife Stadium din East Rutherford) și Atletico Madrid – Internazionale Milano (11 august, ora 22:05, pe arena Wanda Metropolitano).