ADVERTISEMENT
Fotbal international

Barcelona, interzisă in America! Ce mesaj au primit catalanii

Autor: Claudiu Surmei | 18.09.2018 | 12:41
Președintele FIFA nu este de acord ca Barcelona - Girona să se joace la Miami, în America

Președintele FIFA, Gianni Infantino, nu este de acord cu organizarea unui meci din campionatul Spaniei în Statele Unite ale Americii. Oficialul și-a exprimat punctul de vedere prin intermediul unui comunicat de presă și a primit răspuns pe Twitter din partea preşedintelui Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas. FIFA nu a fost solicitată în mod oficial să își exprime punctul de vedere cu privire la intenția spaniolilor de a organiza partide din prima ligă în SUA.

ADVERTISEMENT

Oficialii din La Liga intenționează să promoveze fotbalul spaniol în Statele Unite ale Americii, un prim pas fiind organizarea unui meci pe sezon peste Ocean. O decizie care a fost primită cu entuziasm de unii, dar care a fost privită cu scepticism de foarte mulți specialiști. Unul dintre cei care cred că ar fi mai bine ca toate meciurile din La Liga să se dispute în Spania este chiar președintele FIFA, Gianni Infantino.

Liga a spus clar că echipele nu sunt obligate să facă deplasarea în SUA, dar în același timp aceasta este o oportunitate pentru cluburile care ar zbura peste Atlantic. Un răspuns final cu privire la disponibilitatea de a juca meciul Barcelona – Girona la Miami va fi dat în următoarele zile. Dacă pentru marile cluburi această deplasare ar suprasolicita jucătorii, echipele mai mici sunt încântate de posibilitatea de a-și face reclamă peste hotare.

ADVERTISEMENT

Președintele FIFA nu este de acord ca Barcelona – Girona să se joace la Miami, în America

“Cred că aş prefera să văd un meci bun din MLS în Statele Unite, decât unul din liga spaniolă. În fotbal, principiul general este acela de a juca meciurile de pe teren propriu acasă, nu într-o ţară străină”, a precizat Gianni Infantino în comunicatul de presă.

Au fost anunțate deja data și locul în care se va disputa partida Barcelona – Girona, însă până acum nimic nu este bătut în cuie. Fotbaliștii sunt cei care vor decide în cele din urmă dacă sunt de acord să joace meciul în SUA, anunță Sindicatul fotbaliştilor din campionatul Spaniei (AFE). Pentru ca partida să aibă loc la Miami va fi nevoie de acordul Federaţiei din SUA, al FIFA, UEFA şi CONCACAF, dar și al Confederaţiei din America de Nord, Centrală şi Caraibe.

ADVERTISEMENT

Javier Tebas i-a răspuns președintelui FIFA pe Twitter

Președintele Ligii Spaniole, Javier Tebas, i-a răspuns pe Twitter lui Gianni Infantino. “Îi reamintesc preşedintelui FIFA că trei echipe din MLS sunt din Canada, iar Toronto FC este actuala campioană, în timp ce Canada are propria ligă profesionistă”, a fost mesajul lui Tebas.

AFE și-a exprimat nemulțumirea încă de la aflarea veștii că în fiecare sezon se va organiza o partidă de fotbal din campionatul Spaniei în SUA. Sindicatul este de părere că jucătorii trebuiau consultați dinainte de a se lua în calcul organizarea unui meci de fotbal la mii de kilometri distanță, în plin campionat. Tocmai de aceea membrii sindicatului s-au întâlnit cu președintele Ligii Spaniole, Javier Tebas, pentru a discuta pe marginea subiectului.

ADVERTISEMENT

După 2 ore de discuții, AFE a anunțat că fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă jocă meciul în SUA. Sindicatul a mai transmis că Liga a promis să pună la dispoziție o descriere detaliată a planului de a organiza partida Barcelona – Girona în afara țării, apoi, punând mai presus de toate interesele jucătorilor, va lua o decizie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!