Fotbal international

Barcelona intră în carantină. Lionel Messi și colegii săi se vor antrena acasă

13.03.2020 | 19:30
Barcelona intra in carantina Lionel Messi si colegii sai se vor antrena acasa
ADVERTISEMENT

Coronavirusul afectează și liderul la zi din La Liga, FC Barcelona. Clubul de pe Camp Nou și-a suspendat activitățile normale, iar jucătorii antrenați de Quique Setien vor urma un program special de pregătire în următoarea perioadă.

Barcelona se alătură Realului și intră în carantină. Lionel Messi și colegii săi se vor antrena acasă

La doar o zi după ce Real Madrid a intrat pentru 14 zile în carantină din cauza coronavirus, și rivala din Catalunia, FC Barcelona, urmează aceeași cale.

ADVERTISEMENT

După ce conducătorii fotbalului din Spania au decis să suspende întrecerea internă pentru următoarele două săptămâni, Barcelona a confirmat pe site-ul oficial faptul că își va întrerupe toate activitățile normale ale clubului.

Conform The Sun care citează surse din presa spaniolă, jucătorii lui Quique Setien vor continua în schimb să se antreneze de acasă, urmând activități specifice supravegheate de antrenorii personali ai clubului.

ADVERTISEMENT

Barcelona a emis un comunicat în acest sens: ”Având în vedere situația medicală din ultima perioadă și în urma recomandărilor managerilor medicali ai clubului, prima echipă de fotbal își suspendă toată activitatea până la o notificare ulterioară.

Această decizie a fost luată după întâlnirea organizată în această dimineață de prima echipă de fotbal cu președintele Josep Maria Bartomeu, dr. Jaume Pătros și dr. Antoni Trilla.”

ADVERTISEMENT

Real Madrid, 14 zile în carantină

Principala rivală la titlu din Spania a catalanilor, Real Madrid, a anunțat, în urmă cu o zi, faptul că depistarea unui jucător de baschet din club cu coronavirus duce la intrarea în carantină a echipelor de fotbal și baschet.

”Real Madrid anunță că un jucător legitimat la echipa noastră de baschet a fost depistat cu coronavirus. De la aflarea veștii, urmând recomandările, s-a decis ca echipele de fotbal și de baschet din cadrul clubului, cele două echipe folosind aceeași bază de pregătire, să intre în carantină.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, a fost decisă închiderea bazei de pregătire și se recomandă ca toți angajații clubului să intre în carantină. Meciurile de fotbal și baschet programate în următoarele două zile nu se vor mai juca”, se arată în comunicatul emis de Real Madrid.

La începutul acestei săptămâni, un sportiv legitimat la secția de baschet a clubului Real Madrid a fost depistat cu coronavirus. Starea jucătorului a dus la măsuri de protecție suplimentare luate de clubul madrilean, care a decis intrarea în carantină a primelor echipe de fotbal și baschet.

ADVERTISEMENT