Sport

Barcelona își caută sponsor principal, care să ofere cel puțin 55 de milioane de euro pe an

Eduard Romeu, vicepreședinte economic al Barcelonei, dă asigurări că obiectivul grupării este de a dubla veniturile curente, iar cifra de afaceri în următorii cinci ani să fie de 1.500 milioane.
12.10.2021 | 18:30
Barcelona isi cauta sponsor principal care sa ofere cel putin 55 de milioane de euro pe an
ADVERTISEMENT

Ca urmare, accentul se pune în acest moment pe găsirea unui sponsor principal, care să-și treacă numele pe echipamentul de joc. Înțelegerea cu japonezii de la Rakuten se încheie în vara anului viitor, iar gigantul asiatic nu are nicio intenție să o prelungească.

Prețul anual trebuie să depășească cei 55 de milioane de euro ai acordului inițial cu Rahuten. „Nu ne uităm la valoarea actuală, ci la aceea de dinainte de pandemie. Cine vrea să aibă numele scris pe tricourile Barcelonei trebuie să plătească”, a declarat Romeu la Tv3, informează marca.com.

ADVERTISEMENT

Înainte de Rakuten, sponsorul Barcelonei a fost Qatar Airways

Contractul cu firma japoneză a fost semnat la finele anului 2016, iar suma din contract reprezenta un adevărat record. Anterior, sponsorul principal al Barcelonei a fost, din 2013, Qatar Airways, care în ultimul an de contrtact a plătit 34 de milioane de euro.

În ceea ce privește activitatea echipei, lucrurile numerg deloc bine, în contextul în care elevii lui Ronald Koeman se află pe locul 9 în campionat după 8 etape, cu trei victorii, trei remize și un eșec, golaverajul fiind de 11-7.

ADVERTISEMENT

Program infernal pentru Barcelona

Iar pentru echipa catalană urmează un meci mai mult decât dificil în La Liga, pe teren propriu, cu Valencia, partida fiind programat pe 17 octombrie. Salvarea ar putea veni de la noua achiziție, olandezul Depay.

Mijlocașul olandez demonstrează că este în formă, după ce în meciul cu Gibraltar din preliminariile CM 2022, organizat în Qatar, a marcat de două ori și a dat tot atâtea pase decisive.

ADVERTISEMENT

Datorită reușitelor din minutele 21 și 45+3 (ultima fiind din penalty), Depay a devenit olandezul care a marcat cele mai multe goluri într-un an calendaristic, 14.

Catalanii au pierdut primele două meciuri din Grupa E a Ligii Campionilor

În acest context, Memphis poate fi omul pe care Barcelona se poate baza într-un moment decisiv: poziția modestă din clasament (chiar și luând în calcul restanța din deplasare cu FC Sevilla) în perspectiva unui meci dificil în grupele Ligii Campionilor, acasă cu Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

În Europa, catalanii au pierdut primele două meciuri din Grupa E, 3-0 pe teren propriu cu Bayern München și în deplasare cu Benfica Lisabona. Ca urmare, victoria cu echipa ucraineană în meciul programat pe 20 octombrie este foarte importantă pentru echipa catalană, dacă nu vrea să se trezească eliminată din Ligă încă după meciurile tur.

La începutul lunii, președintele clubului, Joan Laporta, a dat asigurări că are încredere absolută în Ronald Koeman, dar două rezultate negative în meciurile cu Valencia și Dinamo Kiev, ambele pe teren propriu, ar putea să-l facă să-și schimbe punctul de vedere.

ADVERTISEMENT