Sport

Oficial! Barcelona l-a blindat pe puștiul minune Pedri. Contract pe 4 ani și o clauză de reziliere de 1 miliard de euro

Barcelona a rezolvat problema contractului cu Pedri, jucător a cărui înțelegere expira la finalul actualului sezon.
15.10.2021 | 19:30
Oficial Barcelona la blindat pe pustiul minune Pedri Contract pe 4 ani si o clauza de reziliere de 1 miliard de euro
Barcelona l-a blindat pe puștiul minune Pedri. Contract pe 4 ani și o clauză de reziliere de 1 miliard de euro
ADVERTISEMENT
15-10-2021
16:38

Pedri a semnat prelungirea contractului cu Barcelona

Barcelona a anunţat, vineri, că Pedri a semnat prelungirea contractului. Noul acord va fi valabil până la finalul sezonului 2025-2026 şi are o clauză de reziliere setată la 1.000.000.000 de euro. 

“Îmi doresc să joc aici cât mai mult. Este un moment dificil, dar vorbim de unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Vreau să câştig totul în fiecare sezon. Îi mulţumesc preşedintelui şi clubului”, a declarat Pedri. 

Rămași fără Lionel Messi și măcinați de probleme financiare, catalanii își pun toate speranțele în mijlocașul ofensiv de 18 ani care a impresionat în stagiunea precedentă, inclusiv la Campionatul European și Jocurile Olimpice.

Fotbalistul a ajuns pe Camp Nou în vara anului 2020 de la Las Palmas, care a încasat inițial 6.000.000 de euro, dar suma a crescut constant din cauza clauzelor de performanță din contract pe care acestea le-a atins imediat.

ADVERTISEMENT

Pedri va semna un nou contract cu Barcelona

Barcelona i-a oferit lui Pedri un contract până în vara anului 2022 dorind să vadă dacă jucătorul va reuși să se impună între vedetele de pe Camp Nou, dar acest lucru putea să-i coste destul de scump pe catalani în cazul în care puștiul minune ar fi dorit să plece pentru că ar fi putut să o facă gratis la finalul actualei stagiuni.

Mai multe cluburi mari din Europa monitorizau situația noului star al fotbalistului spaniol și se pregăteau să facă oferte interesante de la 1 ianuarie 2022, atunci când Pedri ar fi intrat în ultimele șase luni de contract și ar fi putut negocia cu oricine.

ADVERTISEMENT

Însă, Barcelona a făcut tot posibilul pentru a-și păstra noul star și i-au prezentat o ofertă de nerefuzat. Conform cotidianului catalan Sport, cele două părți au ajuns la o înțelegere pentru ca jucătorul să continue pe Camp Nou până în vara anului 2026, iar totul va fi oficializat vineri, 15 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Clauză record pentru clubul catalan

Pedri va avea un salariu mult mărit, însă suma exactă nu a fost aflată încă de jurnaliștii spanioli. În schimb, aceștia au intrat în posesia informației privind clauza de reziliere pe care o va avea jucătorul în noua înțelegere.

ADVERTISEMENT

Internaționalul spaniol, avea până acum o clauză de 400.000.000 de euro, dar Barcelona vrea să se asigure că nimeni nu se va atinge de noua sa vedetă și a stabilit că poate pleca doar pentru un miliard de euro.

Suma este fabuloasă cu atât mai mult cu cât nici măcar Lionel Messi nu a avut o clauză atât de mare în perioada când a evoluat pe Camp Nou. Cea mai mare clauză din istoria clubului catalan a avut-o francezul Antoine Griezmann, 800.000.000 de euro, care în vară s-a întors la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ratat Real Madrid pe Pedri

Destinul lui Pedri, pe numele său întreg Pedro Gonzales Lopez, putea fi unul legat de marea rivală a catalanilor din La Liga. În februarie 2019, jucătorul se pregătea de un posibil transfer la Real Madrid. Era așteptat pentru patru ore de pregătire la centrul de reunire al ”galacticilor”, Valdebebas. O furtună de zăpadă a făcut însă ca cele patru ore să devină doar două.

Pedri nu a fost la cel mai bun nivel al său în cele două ore, iar șefii de pe Santiago Bernabeu nu au fost impresionați de jucător. Și astfel a ajuns la Las Palmas, acolo unde a explodat și Barcelona l-a acontat fără să stea pe gânduri.

Văzut de unii specialiști din fotbalul spaniol un jucător pe stilul lui Andres Iniesta, Pedri este el însuși un mare admirator al legendei catalane: ”Iniesta a fost întotdeauna unul dintre idolii mei și mi-ar plăcea să fiu ca el, dar totul necesită timp”.

ADVERTISEMENT