Fotbal international

Barcelona l-a căutat pe Florin Andone! Românul trebuia să-l înlocuiască pe Munir. Ce au decis catalanii

16.01.2019 | 21:50
Barcelona la cautat pe Florin Andone Romanul trebuia sal inlocuiasca pe Munir Ce au decis catalanii

Florin Andone a fost aproape de transferul carierei. Atacantul român s-a aflat pe lista FC Barcelona care s-a interesat de situația lui. El Mundo Deportivo a scris că șefii catalanilor au testat piața după ce au decis să se despartă de Munir. Printre jucătorii care au intrat pe listă s-a aflat și actualul atacant al englezilor de la Brighton. Barcelona a strâns informații despre Andone, dar până la urmă a spus “pas”.

Ar fi fost cea mai spectaculoasă mutare a unui fotbalist român în ultimii ani de zile. Din păcate, Florin Andone nu a mai apucat să îmbrace tricoul catalanilor și să joace alături de Messi pe Nou Camp. Conducerea Barcelonei a decis să continue procesul de căutare și nu l-a mai adus înapoi în Spania pe fostul jucător de la Deportivo la Coruna. Doi ani de zile a evoluat Florin Andone pentru gruparea care a retrogradat în liga secundă la finele stagiunii precedente.

Barcelona l-a căutat pe Florin Andone! Florin Andone
Florin Andone a semnat cu gruparea engleză, Brighton

Barcelona l-a căutat pe Florin Andone!

Florin Andone a început fotbalul la CSȘ Botoșani, dar la o vârstă destul de fragedă a fost nevoit să treacă printr-o adevărată dramă. Trei ani de zile  nici măcar nu a vrut să audă de fotbal. Totul s-a întâmplat după ce a plecat din România în Spania în urma morții tragice a tatălui său într-un accident de mașină. Castellon a fost prima formație pentru care a evoluat Andone în Spania, apoi a ajuns la a treia echipă a celor de la Villareal. În 2014 a semnat cu Cordoba care l-a ținut și ea un an de zile la echipa a doua. A debutat până la urmă în prima garnitură și a impresionat de la meci la meci.

În 2016 a semnat cu Deportivo la Coruna, formație alături de care a avut un prim sezon foarte bun. În al doilea an, Andone s-a luptat și cu o accidentare, dar până la urmă a reușit să se transfere. Englezii de la Brighton l-au adus pe atacantul român în Premier League.

  • 3 goluri a marcat Florin Andone pentru Brighton