Fotbal international

Barcelona l-a prezentat pe Frenkie de Jong! Urmează Antoine Griezmann? VIDEO

05.07.2019 | 23:25
Barcelona la prezentat pe Frenkie de Jong Urmeaza Antoine Griezmann VIDEO

Campioana din La Liga, FC Barcelona, l-a prezentat oficial pe mijlocașul Frenkie de Jong, adus în această vară de la Ajax Amsterdam pentru suma de 75 de milioane de euro. Internaționalul olandez în vârstă de 22 de ani a ajuns joi seară în capitala Cataloniei, iar vineri a făcut vizita medicală, a semnat contractul și a făcut primii pași pe Camp Nou ca jucător al Barcelonei.

Barcelona l-a prezentat pe Frenkie de Jong: ”Idolul meu va fi şi partenerul meu”

”Barca şi Olanda au avut întotdeauna o conexiune specială. Sper să devin unul dintre cei mai mari fotbalişti olandezi care au jucat pe Camp Nou. Să joc pentru Barca este fantastic. Să fiu aici este un vis pe care l-am avut de copil. Îmi place modul în care joacă Barca, filosofia Barcei şi cea a lui Ajax sunt similare…Mă bucur că voi putea juca alături de Messi. Întotdeauna l-am urmărit, iar acum idolul meu va fi şi partenerul meu”, a declarat Frenkie de Jong la prezentarea la Barcelona.

 

View this post on Instagram

 

? We can get used to this

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

 

View this post on Instagram

 

? Camp Nou ? @frenkiedejong ?❤

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Președintele Josep Maria Bartomeu a anunțat în premieră că a deschis negocierile pentru atacantul francez al celor de la Atletico Madrid, Antoine Griezmann: ”Ieri am avut o discuţie la Madrid. Am vorbit cu oficialii lui Atletico şi i-am întrebat dacă este posibil să negociem pentru Griezmann. Primul nostru contact cu Antoine Griezmann a fost ieri. Nu eram până ieri optimist că va juca la noi”.

Transferul lui Antoine Griezmann de la Atletico Madrid lșa FC Barcelona a intrat în impas

Atletico Madrid, răspuns dur pentru Barcelona

Însă, transferul a intrat în impas, după ce oficialii de la Atletico au aflat că jucătorul și FC Barcelona au negociat mutarea încă de la începutul anului. ”Atletico Madrid a aflat că FC Barcelona şi jucătorul au ajuns la o înţelegere în martie, după manşa retur cu Juventus din UEFA Champions League, iar tratativele începuseră în februarie. Este adevărat că a avut loc o întâlnire între Miguel Angel Gil şi directorul executiv al Barcelonei, Oscar Grau, iar la acea discuţie acesta a cerut ca plata clauzei de reziliere, în valoare de 120 de milioane de euro, să fie amânată. Evident, răspunsul nostru a fost unul negativ, deoarece atât Barcelona cât şi jucătorul nu au tratat cu respect clubul Atletico şi suporterii lui”, se arată într-un comunicat al madrilenilor care îi cer lui Griezmann să se prezinte la reunirea lotului programată duminică.

În schimb, Bartomeu a negat orice posibilitate ca Neymar să revină la Barcelona, deși presa îl dădea pe brazilian ca și întors pe Camp Nou: ”Clubul a pariat pe Coutinho şi Dembele, care sunt doi jucători fundamentali. Dembele este tânăr şi talentat. Diferit de tot ceea ce există în fotbalul actual. Îmi place cum joacă. Pentru mine, Dembele este mai bun decât Neymar. Ce ştim noi este că Neymar vrea să plece de la PSG, dar ştim şi că PSG nu vrea ca Neymar să plece de acolo. Aşa că, nu cred că se pune problema”.