Fotbal international

Barcelona l-a refuzat pe Kylian Mbappe. Pe cine au adus catalanii în locul lui!

14.11.2018 | 21:12
Kylian Mbappe a fost la un pas să ajungă la Barcelona de la AS Monaco

FC Barcelona a avut ocazia să-l transfere pe Kylian Mbappe. S-a întâmplat în vara  lui 2017. Fotbalistul francez a vrut neapărat să fie coleg cu Lionel Messi. Tatăl atacantului a vorbit cu un agent de jucători, care l-ar fi propus clubului catalan. Josep Maria Minguella, un agent apropiat de clubul catalan a povestit episodul care s-a petrecut în acea vară. “Tatăl lui mi-a spus că Kylian și-ar dori să joace alături de Leo” a spus agentul într-un interviu.

Kylian Mbappe a fost jucătorul lui AS Monaco, iar în vara lui 2017 s-a transferat sub formă de împrumut la PSG. Îm această vară, campioana Franței l-a achiziționat definitiv. PSG a avut prima opțiune de cumpărare și a achitat difrența de 145 de millioane de euro către Monaco un an mai târziu. “L-am oferit pe Mbappe Barcelonei pe 5 august. M-au ignorat și cred că este o greașeală care va marca următorii 10 ani ai Barcelonei”, a spus agentul Josep Maria Minguella, care l-a propus pe fotbalist Barcelonei.

Barcelona l-a refuzat pe Kylian Mbappe, dar i-a luat pe Dembele și Paulinho

Barcelona l-a refuzat în acea vară pe Kylian Mbappe, în schimb a făcut alte achiziții. L-a cumpărat pe Ousmane Dembélé pe care a plătit 103.500.000 de euro către Borussia Dortmund. Tot în acea perioadă de transferuri Barcelona i-a luat pe Paulinho și Nelson Semedo. În total în acea vară catalanii au cheltuit pe transferuri 180 de milioane de euro.

Kylian Mbappe a ajuns la PSG pentru o sumă totală de 180 de milioane de euro

Aproape toate achizițiile Barcelonei din vara anului 2017 au fost eșuate. Dintre cei cinci fotbaliști aduși pe Nou Camp atunci, 3 au plecat după numai un sezon. Brazilianul Paulinho s-a întors la Guangzhou Evergrande de unde venise, iar Gerard Deulofeu a ajuns și el la Watford. Un alt brazilian, Marlon, adus de la Nice, a ajuns în Italia la Sassuolo. Doar Nelson Semedo și Ousmane Dembele au mai rămas. De francez, catalanii încearcă să scape chiar în această iarnă.

  • 4 goluri a marcat în acest sezon Ousmane Dembele pentru Barcelona în campionat