Fotbal international

Barcelona l-a transferat pe noul Cristiano Ronaldo de la Braga! Francisco Trincao va ajunge la vară pe Camp Nou

31.01.2020 | 15:31
Barcelona la transferat pe noul Cristiano Ronaldo de la Braga Francisco Trincao va ajunge la vara pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Barcelona au anunțat că l-au transferat pe noul Cristiano Ronaldo, atacantul Francisco Trincao de la Sporting Braga.

Barcelona l-a transferat pe noul Cristiano Ronaldo de la Braga

FC Barcelona a postat pe site-ul oficial informația că l-a achiziționat pe Francisco Trincao de la Sporting Braga, jucător comparat în Portugalia cu mai valoroșii săi compatrioți Cristiano Ronaldo și Luis Figo.

ADVERTISEMENT

Francisco Trincao va veni la Barcelona începând din sezonul viitor și a semnat un contract valabil pânî în vara anului 2025. Catalanii vor plăti 31 de milioane de euro pentru tânărul atacant a cărui clauză de reziliere va fi de 500 de milioane de euro.

Trincao, 3 goluri și 6 pase decisive în acest sezon

Atacantul care la finalul lui 2019 a împlinit 20 de ani și-a făcut junioratul la Vianense și FC Porto înainte de a ajunge la Sporting Braga. A debutat la seniori în decembrie 2018 într-un meci din Cupa Ligii Portugaliei.

ADVERTISEMENT

De la debutul său la Sporting Braga, Trincao a jucat în 29 de meciuri pentru prima echipă și a marcat trei goluri. În actualul sezon el a devenit titular indiscutabil în atacul formației portugheze și a dat trei goluri și șase pase decisive în 21 de partide.

Portughezul preferă să joace extremă

Jucătorul a reprezentat Portugalia la diferite niveluri și este în prezent internațional U21. A făcut parte din naționala U19 care a câștigat Campionatul European din 2018 și a încheiat turneul ca golgheter cu cinci reușite, pe lângă cele trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Francisco Trincao poate evolua pe orice post din ofensivă, dar preferă să joace în bandă. Este extrem de rapid, tehnic, are abilitatea de a-și scoate adversarii din joc și o mare viziune pe teren.

Trincao, între cei mai promițători puști

La începutul acestui an, UEFA l-a introdus pe Francisco Trincao, alături de mijlocașul Dennis Man de la FCSB, în topul celor mai promițători 50 fotbaliști care pot face pasul în 2020 către cluburile mari ale Europei.

ADVERTISEMENT

Anunțul achiziționării lui Francisco Trincao vine la doar o zi după ce FC Barcelona a spus că nu va mai transfera niciun atacant în această perioadă din cauza prețurilor exagerate pe care le cer cluburile în raport cu valoarea jucătorilor.

ADVERTISEMENT