Fotbal international

Barcelona l-a vândut pe Lucas Digne! A semnat pe 5 ani în Premier League

01.08.2018 | 13:08
Barcelona la vandut pe Lucas Digne A semnat pe 5 ani in Premier League

Oficialii clubului FC Barcelona l-au vândut pe fundașul Lucas Digne la formația engleză Everton pentru 25 de milioane de euro. Gruparea din Premier League a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, mutarea și a precizat că fundașul francez a semnat un contract pe cinci sezoane.

”Everton este un club mare cu o istorie fabuloasă. Vreau să joc, să câștigăm și să-i încântăm pe fani cu fotbalului nostru. Am jucat un fotbal bun la AS Roma și am evoluat bine și la FC Barcelona. Am progresat mult ca jucător și ca persoană, jucând cu cei mai buni jucători din lume. Când joci alături de cei mai buni fotbalişti este normal să creşti”, a declarat francezul la prezentarea oficială.

Barcelona l-a vândut pe Lucas Digne la Everton: ”Este fabulos”

”Vreau să vă arăt cel mai bun fotbal și abia aștept să evolueaz în cel mai bun campionat din lume. Toată lumea iubește Premier League. Iubesc faptul că am venit aici. Nu mi-e teamă, dar sunt emoționat. Pentru mine este o nouă provocare, deoarece voi descoperi o țară nouă, un campionat nou, un popor nou și un club de mare prestigiu, așa cum este Everton. Este fabulos”, a mai spus Lucas Digne, în vârstă de 25 de ani.

FC Barcelona l-a vândut pe fundașul francez Lucas Digne la formația engleză Everton pentru 25 de milioane de euro
FC Barcelona l-a vândut pe fundașul francez Lucas Digne la formația engleză Everton pentru 25 de milioane de euro

Fundașul francez a vorbit și desprer antrenorul formnației Everton, portughezul Marco Silva: ”Prima mea impresie după întâlnirea cu noul manager este foarte bună. Am avut un sentiment minunat când am vorbit cu el. Imediat am spus că vreau să vin la Everton. Clubul a adus mulți jucători și sper să avem succes în Premier League. Vom lucra împreună ca o echipă pentru a încerca să facem lucruri bune. Sunt entuziasmat de această provocare”.

Lucas Digne mai avea contract cu Barcelona până în 2021

Fundașul francez Lucas Digne, campion mondial cu echipa națională a Franței, a jucat două sezoane la FC Barcelona, el fiind transferat în vara anului 2016 de la AS Roma pentru 16,5 milioane de euro. Pe Camp Nou, francezul a pierdut concurența cu Jordi Alba și a jucat 46 de meciuri, dintre care doar 29 în Primera Division. Digne este un produs al clubului OSC Lille și a mai jucat în cariera sa la echipele Paris Saint-Germain și AS Roma.

Fotbalistul francez, care mai avea contract cu FC Barcelona până în vara anului 2021, și-a anunțat plecarea de pe Camp Nou pe Instagram. Jucătorul francez și-a luat adio de la suporterii catalani înainte de a semna cu Everton: “În ultimii doi ani am trăit visul unui copil și am realizat acest lucru pentru care vreau să vă mulțumesc mult tuturor. În primul rând, îi mulțumesc clubului, care mi-a oferit totul din momentul în care am ajuns. Le mulțumesc celor din staff și tuturor celor care formează o familie. Nu voi uita niciodată orașul Barcelona, dar nici oamenii care sunt incredibili în orice moment. În cele din urmă, le mulțumesc și jucătorilor, care, înainte să fie cei mai buni din lume, sunt oameni uimitori. Barcelona este mai mult decât un club. Este o familie incredibilă”.