Fotbal international

Barcelona – Liverpool, meciul recordurilor! Seria incredibilă pe care o au catalanii acasă și cu ce se laudă „cormoranii”

Autor: Alin Miu | 01.05.2019 | 21:30
Barcelona - Liverpool, meciul recordurilor! Seria incredibilă pe care o au catalanii acasă și cu ce se laudă „cormoranii”
Barcelona - Liverpool, meciul recordurilor

Semifinala Barcelona – Liverpool este considerată de mulți specialiști adevărata finala din acest sezon din Liga Campionilor. Experți consideră că echipa care se va califica din această dublă manșă are toate șansele să ia și trofeul.

Barcelona – Liverpool, meciul recordurilor!

Prima manșă dintre Barcelona și Liverpool reprezintă și un meci al recordurilor. Barcelona este neînvinsă în ultimele 31 de meciuri disputate pe Camp Nou în Liga Campionilor, strângând 28 de victorii și numai trei remize.

Însă și Liverpool are o performanță interesantă. Este singura echipă engleză din istorie care a câștigat acasă la Barcelona în cupele europene. Ba chiar de două ori. Liverpool se impunea prima dată în sezonul 1975/76, în Cupa UEFA, scor 1-0, iar a doua oară în stagiunea 2006/07 din Liga Campionilor, scor 2-1.

Craig Bellamy a marcat pe Camp Nou
Craig Bellamy a marcat pe Camp Nou

Ambele echipe fac un sezon foarte bun și în competițiile interne. Barcelona tocmai ce a reușit să câștige matematic titlul în La Liga la finalul săptămânii trecute, în timp ce Liverpool duce o luptă la baionetă pentru trofeul din Premier League cu Manchester City. Echipa lui Klopp încearcă totodată să ajungă în finala Ligii Campionilor pentru al doilea sezon la rând, după ce în urmă cu un an era învinsă în ultimul act de Real Madrid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!