Fotbal international

Barcelona – Lyon, meci cu grad ridicat de risc în Liga Campionilor! Cinci ultraşi francezi au fost bătuţi! Video

13.03.2019 | 17:52
Barcelona  Lyon meci cu grad ridicat de risc in Liga Campionilor Cinci ultrasi francezi au fost batuti Video

Barcelona – Lyon, manşa retur a optimilor de finală din Liga Campionilor, este considerat un meci cu grad ridicat de risc. Ultraşii formaţiei franceze au făcut deplasarea în număr mare şi au creat deja probleme. Suporterii din “Bad Gones”, facţiune dură a galeriei lui Lyon, i-au provocat pe fanii catalani, iar poliţia din Barcelona este în alertă. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

UPDATE, ora 17:50 / Mundo Deportivo a anunţat că două grupuri de ultraşi s-au luat la bătaie pe străzile din Barcelona, iar cinci suporteri ai lui Lyon au fost bătuţi. Unul dintre aceştia a fost transportat la spital după ce a fost lovit în cap. Poliţia din Barcelona este în căutarea celor care i-au agresat pe fanii francezi.


Barcelona – Lyon, meci cu grad ridicat de risc în Liga Campionilor. Provocări pe Twitter

Poliţia catalană consideră partida Barcelona – Lyon, din optimile de finală din Liga Campionilor, ca fiind un meci cu grad ridicat de risc. Înainte de startul duelului de pe “Camp Nou”, “Bad Gones” le-au transmis un mesaj celor din Boixos Nois, facţiunea dură a galeriei Barcelonei, prin care îi anunţau că îi aşteaptă la o confruntare.

“Virage Sud, în seara de dinaintea meciului din Barcelona. Am încercat să-i contactăm pe cei de la Boixos Nois, dar nu am primit niciun răspuns. Când au venit în Lyon, toţi îşi făceau poze ca turiştii japonezi, dar în seara asta nu e nimeni pe străzi”, a fost mesajul postat de ultraşii francezi pe Twitter.

Ultraşii lui Lyon şi-au bătut joc de o bătrânică înainte de meciul cu Barcelona

Aproape 6.000 de fani ai lui Lyon au făcut deplasarea la Barcelona, iar 200 dintre aceştia fac parte din “Bad Gones”. Conform reprezentanţilor poliţiei catalane, ultraşii nu au bilete la meciul cu Barcelona. Miercuri dimineaţă, ultraşii francezi au postat un clip video în care îşi băteau joc de femeie în vârstă pe străzile din centru oraşului catalan.

Gruparea “Bad Gones” este cunoscută în Franţa ca fiind una apropiată de mişcarea neo-nazistă, motiv pentru care mai mulţi catalani au protestat în centrul oraşului, iar poliţiştii catalani susţin că ar putea exista conflicte violente între cele două grupări. “Fără fascişti” sau “Toată lumea îi urăşte pe fascişti”, au fost câteva dintre pancartele protestatarilor.