Sport

Barcelona nu renunță la Superliga Europei. Mesajul ferm al președintelui Joan Laporta: „Vom repeta acest lucru până la nebunie”

Barcelona insistă pentru înființarea Superligii Europei. Potrivit președintelui Joan Laporta, această competiție nu-și propune altceva decât să salveze fotbalul european.
02.04.2022 | 19:18
Barcelona nu renunta la Superliga Europei Mesajul ferm al presedintelui Joan Laporta Vom repeta acest lucru pana la nebunie
Președintele Barcelonei nu și-a luat gândul de la Superliga Europei. Sursa foto: EPA/ Alejandro Garcia
ADVERTISEMENT

În aprilie 2022, Barcelona, Real Madrid și alți 10 granzi ai fotbalului european anunțau, cu surle și trâmbițe, o competiție cu circuit închis, menită să-i facă concurență serioasă Ligii Campionilor, în semn de protest față de UEFA și FIFA. Chiar dacă inițiatorii s-au retras rând pe rând, un an mai târziu proiectul revine în prim-plan.

Barcelona încă visează la înființarea Superligii Europei

Prin vocea președintelui Joan Laporta, Barcelona a militat din nou pentru înființarea noii competiții intercluburi, exprimându-și fără ezitare convingerea că aceasta reprezintă singura modalitate prin care fotbalul continental poate fi salvat. Real Madrid și Juventus împărtășesc aceeași opinie.

ADVERTISEMENT

Superliga este unica modalitate de salvare a fotbalului european. Nu avem niciun interes să distrugem ligile naționale pentru că sunt fundamentale și atractive, dar nu putem lăsa fotbalul continental să fie în mâinile unor state care nu aparțin Uniunii Europene. Vom repeta acest lucru până la nebunie.

Trebuie să continuăm pe această cale, pentru că altfel sportul va fi distorsionat și fotbalul european nu va fi sustenabil. Cluburi precum Barca, Real Madrid sau Juventus au o istorie și un palmares și trebuie să fim luați în considerare”, a declarat Laporta, potrivit sport.es.

ADVERTISEMENT

„Săgeți” către Manchester City și PSG: „Au o mașină de făcut bani și vrem să luptăm împotriva acestui lucru”

De asemenea, președintele Barcelonei a lansat acuzații dure la adresa rivalelor Manchester City și PSG, prin prisma dezechilibrului financiar pe care aceste echipe – deținute de consorții din afara Europei – l-ar fi produs.

Manchester City și PSG au o mașină de făcut bani și vrem să luptăm împotriva acestui lucru. Nu suntem doar Barca, Real Madrid și Juventus. Sunt și alte echipe care stau în spatele noului proiect”, a conchis Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

Al-Khelaifi îi pune la punct pe inițiatorii Superligii Europei: „Oamenii mor în Ucraina, nu au unde să doarmă și noi ne luptăm?”

Drept replică, Nasser Al-Khelaifi le-a „bătut obrazul” conducătorilor celor trei cluburi care intenționează să reînvie proiectul Superligii Europei, amintindu-le că milioane de oameni au de suferit în aceste momente, pe fondul războiului din Ucraina.

Urăsc s-o spun, e vorba de trei cluburi. Dar ele știu că nu există nicio șansă. Oamenii mor în Ucraina și nu au unde să doarmă, iar noi ne luptăm pentru Superliga?

ADVERTISEMENT

Aș fi putut accepta acel cec de 400 de milioane de euro. A fost și PSG invitată. Apoi, când am refuzat, au spus că nu ne-au invitat. Asta spune totul. Dacă m-aș fi gândit la mine, aș fi făcut-o, mai ales pe perioada pandemiei. Dar cum rămâne cu ecosistemul, cu fanii și valorile pe care le reprezinți?”, a răbufnit președintele lui PSG, citat de Marca.

Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan și Inter sunt cele 12 echipe care s-au poziționat inițial în favoarea Superligii Europei.

ADVERTISEMENT