Fotbal international

Barcelona, obligată să plătească 40 de milioane de euro dacă vrea să îl transfere pe Dembele

21.11.2018 | 21:05
Barcelona obligata sa plateasca 40 de milioane de euro daca vrea sa il transfere pe Dembele

Barcelona a plătit 107 milioane de euro celor de la Borussia Dortmund pentru transferul lui Ousmane Dembele. Jucătorul francez nu s-a adaptat pe Camp Nou, iar catalanii vor să îl vândă în iarnă, numai că nu va fi atât de simplu cum au crezut. Vor trebui să plătească diferența de 40 de milioane de euro către Dortmund în cazul în care Dembele va prinde un transfer înainte să îi expire contractul.

Gruparea blaugrana a plătit deja în plus 5 milioane de euro pentru participarea în Champions League și încă 5 milioane după ce Dembele a prins 25 de partide în tricoul Barcelonei. A rămas o diferență de 30 de milioane pe care catalanii vor trebui să o plătească în funcție de calificarea în fazele superioare ale Champions League, dar și în funcție de trofeele câștigate. Cotidianul german Die Welt notează că în contract există o clauză care stipulează că Barcelona se obligă să plătească întreaga sumă de 40 de milioane de euro în cazul în care jucătorul va fi transferat mai departe înainte să își încheie contractul cu echipa de pe Camp Nou.

Barcelona vrea să îl transfere pe Ousmane Dembele

Oficialii catalani sunt îngrijorați de comportamentul jucătorului francez, acesta fiind motivul pentru care vor să îl vândă cât mai repede. Dembele a întârziat la meciul cu Inter Milano din Champions League, nu s-a prezentat la antrenament și a mințit că are probleme medicale. Șefii clubului au aflat că Dembele este dependent de jocuri video, astfel că au decis să îl trimită la psiholog, în aceeași situație fiind și alți doi jucători din lot.

Chiar dacă are o personalitate dificilă, care i-a făcut până și pe coechipieri să nu îi mai țină partea, există echipe interesate de transferul lui. Liverpool și Arsenal ar fi tentate să înainteze oferte de transfer, însă catalanii se întreabă dacă se merită să iasă în pierdere doar pentru a scăpa de jucător.