Sport

Barcelona nu renunță! Ce opțiuni au catalanii ca să-i readucă pe Messi şi pe Iniesta

Lovită de grave probleme financiare, FC Barcelona l-a pierdut în intersezon pe starul Lionel Messi, care a ales să refacă la PSG celebrul cuplu cu Neymar.
17.11.2021 | 23:57
Barcelona nu renunta Ce optiuni au catalanii ca sai readuca pe Messi si pe Iniesta
Ce şanse sunt ca Lionel Messi să revină la FC Barcelona. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conducerea catalanilor nu este dispusă să renunțe la luptă și caută soluții pentru redresarea corabiei blaugrana.

Președintele clubului, Joan Laporta, a lansat în spațiul public o declarație surprinzătoare, prin care nu exclude revenirea pe Camp Nou a lui Lionel Messi și a lui Andres Iniesta.

ADVERTISEMENT

Messi a semnat un contrat cu gruparea franceză PSG, valabil până la 30 iunie 2023, în vreme ce Iniesta a plecat în Japonia, unde va juca la Vissel Kobe până la 31 decembrie 2023.

Ce şanse sunt ca Lionel Messi şi Andres Iniesta să se întoarcă la FC Barcelona

La festivitatea de prezentare a lui Dani Alves, proaspăt revenit în vestiarul catalanilor, Joan Laporta a răspuns că nu exclude posibila revenire a altor doi jucători emblematici la Barcelona, Messi și Iniesta.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta a vorbit deschis despre acest subiect: ”Nu exclud. S-a întâmplat cu Dani Alves, care a făcut și un efort financiar semnificativ. Se poate întâmpla și cu alții, inclusiv cu Messi și Iniesta. Deocamdată ei au contracte ferme cu alte cluburi, dar nu excludem această variantă”.

În ceea ce îl privește pe Messi, relația acestuia cu Joan Laporta nu este strălucită. Mai mult decât atât, un mare impediment, pe lângă contractul cu PSG, este şi situaţia financiară a clubului, care nu-şi permite să plătească salarii prea mari.

ADVERTISEMENT

În vară, Messi a plecat foarte dezamăgit de la echipă, sperând până în ultima zi că se va găsi o soluție salvatoare. Problemele financiare ale catalanilor nu au putut fi rezolvate, iar Messi nu a putut fi păstrat.

Mai mult, Messi a declarat că ar dori să joace și în MLS, campionatul profesionist nord-american, destinație spre care este posibil să se îndrepte după ce încheie conturile cu gruparea pariziană.

ADVERTISEMENT

Cât despre Iniesta, acesta și-a reînnoit înțelegerea cu gruparea niponă Vissel Kobe. Revenirea lui la Barcelona, ca jucător, pare o ipoteză de domeniul fantasticului. Iniesta este tentat, ca și Messi, să revină ca antrenor la Barcelona, ori să ocupe o funcție în cadrul clubului catalan, atunci când se va retrage de pe gazon.

Lionel Messi s-a calificat alături de Argentina la CM 2022

Mai probabilă ar fi revenirea lui Messi la Barcelona în structura tehnică a clubului, după ce va agăța ghetele în cui, conform declarațiilor recent oferite de starul argentinian, într-un interviu.

Deocamdată, Lionel Messi a contribuit la calificarea Argentinei pentru CM 2022, după remiza de la San Juan, 0-0 cu Brazilia, marea rivală sud-americană.

ADVERTISEMENT