Sport

Barcelona, pierdere importantă pentru derby-ul cu Atletico. Cât va sta pe bară Robert Lewandowski din cauza suspendării

Barcelona nu se va putea baza pe Robert Lewandowski în meciul cu Atletico Madrid. Atacantul polonez a aflat cât va sta pe bară din cauza suspendării.
05.01.2023 | 11:30
Barcelona pierdere importanta pentru derbyul cu Atletico Cat va sta pe bara Robert Lewandowski din cauza suspendarii
Barcelona nu se va putea baza pe Robert Lewandowski în derby-ul cu Atletico Madrid. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a săvârșit mai multe gesturi controversate după ce a văzut cartonașul roșu în meciul cu Osasuna, scor 1-2, în etapa a 14-a. TAS a dat verdictul final după ce a judecat cazul, iar atacantul polonez va fi suspendat trei etape.

Robert Lewandowski va rata derby-ul Barcelonei cu Atletico Madrid

În primă fază, Comisia de Disciplină din La Liga l-a suspendat pe Robert Lewandowski timp de trei etape, începând cu meciul împotriva lui Espanyol, scor 1-1, în ultima partidă a anului.

ADVERTISEMENT

Totuși, atacantul polonez a fost titular pentru „catalani”, deoarece Barcelona a contestat decizia inițială la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar fostul fotbalist al lui Bayern Munchen avea drept de joc.

În cele din urmă, Barcelona și Lewandowski au primit miercuri, 4 ianuarie, decizia celor de la TAS, iar ibericii nu vor mai depune o nouă contestație. Astfel, atacantul prezent la Cupa Mondială din Qatar, va rata derby-ul cu Atletico Madrid, dar și meciurile cu Getafe și Girona.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, suspendat trei etape după gesturile din partida cu Osasuna

Robert Lewandowski a văzut două cartonașe galbene în primele 30 de minute ale partidei cu Osasuna, ultima înainte de Cupa Mondială din Qatar.

Atacantul polonez nu a fost de acord cu decizia „centralului” și a dat dezaprobator din cap. Ulterior, fostul fotbalist al lui Bayern Munchen a dus mâna la gură, la nas și a arătat cu degetul spre arbitrul Jesus Manzano.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, care a înscris două goluri pentru Polonia la Cupa Mondială din Qatar, s-a transferat la Barcelona în vară pentru 45 de milioane de euro. În tricoul „blaugrana”, fotbalistul în vârstă de 34 de ani a marcat 13 goluri în 15 partide, reușind 4 pase decisive.

Barcelona caută prima victorie în noul an

Barcelona a încheiat anul pe prima poziție în La Liga. Echipa pregătită de Xavi a remizat, scor 1-1 cu rivala din oraș Espanyol, însă a fost suficient pentru a termina în fața lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

„Galacticii” se află pe poziția secundă, la egalitate cu Barcelona, dar cu un golaveraj mai slab. Ambele formații vor avea în față adversari dificili în etapa a 16-a din La Liga. „Catalanii” se deplasează pentru duelul cu Atletico Madrid, în timp ce Real Madrid joacă pe teren străin la Villarreal.

ADVERTISEMENT