Fotbal international

Barcelona plătește prețul calificării în sferturile Champions League! Ousmane Dembele, out o lună

14.03.2019 | 14:39
Barcelona plateste pretul calificarii in sferturile Champions League Ousmane Dembele out o luna
ADVERTISEMENT

Echipa FC Barcelona plătește prețul calificării în sferturile de finală în Champions League și nu-l va putea folosit timp de o lună pe atacantul Ousmane Dembele. Internaționalul francez s-a reaccidentat la meciul retur cu Olympique Lyon în care a fost introdus pe teren în 70 în locul lui Philippe Coutinho și în care a marcat ultimul gol.

Barcelona plătește prețul calificării în sferturile Champions League

FC Barcelona a făcut o partidă excelentă în fața lui Olympique Lyon, dar plătește prețul calificării în sferturile de finală ale Champions League prin pierderea lui Ousmane Dembele. Catalanii au anunțat pe site-ul oficial că francezul va lipsi o lună: ”Dembele a suferit o ruptură musculară la bicepsul femural de la coapsa stângă și va lipsi între trei și patru săptămâni”.

ADVERTISEMENT

În urma acestei accidentări, Ousmane Dembele va rata prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, care se va disputa la 9 sau 10 aprilie, și patru întâlniri din La Liga, în deplasare cu Betis Sevilla (17 martie) și Villarreal (2 aprilie) și pe teren propriu cu Espanyol Barcelona (30 martie) și Atletico Madrid (6 aprilie). Francezul ar putea reveni la meciul cu Recreativo Huesca din 13 aprilie.

Ousmane Dembele este felicitat de coechipierii de la FC Barcelona după golul marcat în meciul cu Olympique Lyon
Ousmane Dembele este felicitat de coechipierii de la FC Barcelona după golul marcat în meciul cu Olympique Lyon

Dembele ratează și convocarea la naționala Franței

Pe lângă jocurile de la echipa de club, Ousmane Dembele va rata și convocarea la echipa națională a Franței. Atacantul se afla pe lista selecționerului Didier Deschamps pentru partidele cu reprezentativele Moldovei (la Chișinău, în 22 martie) și Islandei (pe Stade de France din Saint-Denis, în 25 martie), primele din campania de calificare la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele, în vârstă de 21 de ani, abia revenise de o lună pe teren, după ce la 20 ianuarie, într-un meci de campionat cu Leganes, și-a luxat glezna. FC Barcelona a învins Olympique Lyon cu scorul de 5-1 pe Camp Nou în manșa retur a optimilor de finală ale Champions League, după ce în tur cele două formații au încheiat la egalitate 0-0.