ADVERTISEMENT
Sport

Barcelona pregătește schimbul verii! Dybala pe Camp Nou în locul lui Griezmann

Barcelona vrea să scape cu orice preț de Griezmann și pregătește mutarea verii. Dybala poate ajunge pe Camp Nou în locul jucătorului francez.
Autor: Ionut Nichita | 20.07.2021 | 15:36
Barcelona pregătește schimbul verii! Dybala pe Camp Nou în locul lui Griezmann
Barcelona pregătește schimbul verii! Dybala pe Camp Nou în locul lui Griezmann

Barcelona este disperată cu orice preț să scape de Antoine Griezmann. După ce s-a vehiculat un potențial schimb cu Saul, mijlocașul celor de la Atletico Madrid, formația catalană a pus ochii acum pe starul celor de la Juventus, Paulo Dybala.

ADVERTISEMENT

De ce vrea Barcelona să scape de atacantul francez

Experiența fotbalistului din Franța pe Camp Nou nu a mers așa cum s-ar fi așteptat multă lume. Ajuns în 2019 la formația „blaugrana” Antoine Griezmann nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și acum Barcelona vrea să scape de el.

În 2019, când a ajuns la echipa din Catalonia, Griezmann a declarat că vrea să câștige marile trofee cu Barcelona. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar singurul trofeu pe care Griezmann îl are în palmares este Copa del Rey.

ADVERTISEMENT

În schimb, fosta sa echipa, Ateltico Madrid, a reușit să câștige campionatul după o pauză de mai bine de 7 ani.

Evoluţii mai modeste pentru Griezmann la Barcelona!

Nici cifrele atacantului francez nu sunt chiar speciale. În 99 de prezențe pentru Barcelona, Antoine Griezmann a marcat doar 35 de goluri, cifre care nu sunt chiar rele, dar sunt departe de ce-a arătat la Altetico Madrid unde a marcat 135 de goluri în 257 de partide.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care Barcelona ar vrea să scape de Griezmann este salariu acestuia. Atacantul Barcelonei are al doilea salariu de la echipă, dupa Lionel Messi, care a acceptat reducerea de 50% și va semna un nou contract cu formția antrenată de Koeman.

Salariu actual al lui Griezmann la Barcelona este de 44,4 milioane de euro în brut. Noul preşedinte, Joan Laporta, crede că cedarea francezului de 30 de ani ar reprezenta o gură de oxigen pentru finanțele clubului împovărat de datorii imense.

ADVERTISEMENT

Iese Griezmann intră Dybala

Un schimb Griezmann – Dybala este văzut de şefii Barcei drept mutarea ideală din câteva motive, evocate de presa spaniolă. În primul rând, catalanii ar face o economie substanţială în ceea ce partea financiară, pentru că atacantul argentinian primeşte la Juventus 7,3 milioane de euro net pe an, adică o treime din salariu pe care Griezmann îl are în Spania.

Al doilea motiv ar fi cel al prieteniei dintre Dybala şi Messi. Cei doi sunt colegi la naţionala Argentinei, iar Dybala a şi spus de multe ori că şi-ar dori să joace cu Messi şi la echipa de club, iar la rândul său, Messi le-a spus şi el şefilor că şi l-ar dori pe Dybala coleg.

ADVERTISEMENT

Paulo Dybala, sărit din schemă la Copa America!

Evoluțiile lui Dybala pentru Juventus au fost incostante. În primele 3 sezoane pentru echipa din Torino, jucătorul argentinian, a marcat de 68 de ori. În ultimele 3, acesta nu a fost la același nivel, marcând doar de 32 de ori, în 112 aparențe pentru „bătrâna doamnă”

Dybala este disperat să își recapete forma din primele 3 sezoane. Din cauza evoluțiilor slabe din ultima perioadă, jucătorul lui Juventus a fost lăsat pe dinafară pentru Copa America, acolo unde Argentina a reușit să se impună în fața Braziliei.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1