Sport

Barcelona – Real Madrid 2-1, cea mai mare asistență din acest sezon pe Camp Nou. Vinicius, tratament oribil din partea fanilor catalani

Barcelona - Real Madrid este cel mai așteptat meci din Spania, iar acest lucru s-a putut observa și prin faptul că pe Camp Nou s-a înregistrat un record de asistență.
19.03.2023 | 23:50
Barcelona  Real Madrid 21 cea mai mare asistenta din acest sezon pe Camp Nou Vinicius tratament oribil din partea fanilor catalani
Barcelona - Real Madrid este cel mai așteptat meci din Spania, iar acest lucru s-a putut observa și prin faptul că pe Camp Nou s-a înregistrat un record de asistență. Sursă foto: Mundo Deportivo
ADVERTISEMENT

La El Clasico a venit și legendarul tehnician Pep Guardiola, cel care a jucat și a antrenat formația catalană. Actualul manager al lui Manchester City a fost însoțit la partidă de văduva lui Johan Cruyff.

Derby-ul Barcelona – Real Madrid a doborât recordul de asistență de pe Camp Nou din acest sezon

Întâlnirea Barcelona – Real Madrid, din etapa a 26-a din La Liga, a stârnit un interes uriaș între suporterii catalani și a stabilit un record de asistență pentru meciurile jucate în acest sezon pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Mundo Deportivo, la El Clasico au asistat 95.745 de spectatori, puțin sub capacitate maximă de 95.877 de locuri de pe Camp Nou. Pentru a găsi un derby între Barca și Real cu mai mulți fani în tribună trebuie să ne întoarcem în sezonul 2017-2018 când pe stadion au fost 97.939 de oameni.

Vechiul record al actualei stagiuni data din 5 noiembrie 2022, de la victoria cu Almeria, scor 2-0. La prima vedere este o afluență de public neașteptat de mare pentru un adversar așa modest, însă atunci a fost retragerea oficială a lui Gerard Pique.

ADVERTISEMENT

Pe următoarele două poziții în acest clasament se află meciurile Barcelona – Inter Milano 3-3, din etapa a 4-a din Champions League, cu 92.302 spectatori, și Barcelona – Manchester United 2-2, din prima manșă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa League, cu 90.225 de spectatori.

Recordul stabilit de El Clasico din această seară ar mai putea fi doborât cu o singură ocazie în acest sezon. La manșa retur a semifinalei din Cupa Spaniei, programată miercuri, 5 aprilie, de la ora 22:00, cu doar câteva zile înainte de Paștele catolic.

ADVERTISEMENT

Vinicius, atacat de fanii Barcelonei

Marele meci dintre Barcelona și Real Madrid a avut și momente mai puțin plăcute. Conform Marca, atacantul brazilian Vinicius a fost victima scandărilor reprobabile ale fanilor catalani, care au încercat să-l provoace, așa cum colegul său Karim Benzema i-a atras atenția că se va întâmpla.

După ce au scandat ”așa câștigă Madridul”, în urma unei faze în care Nacho l-a trimis la pământ pe Raphinha într-un duel fizic, suporterii Barcei și-au îndreptat atenția către fotbalistul de bandă al Realului.

ADVERTISEMENT

În mai multe rânduri din tribune Camp Nou s-a auzit ”Vinicius, mori”, dar brazilianul le-a dat o replică pe măsură și le-a arătat trofeul Cupei Mondiale a cluburilor imprimat pe tricou. Momentele tensionate s-au risipit după ce Sergio Roberto a restabilit egalitatea.

ADVERTISEMENT