Fotbal international

Barcelona – Real Madrid, decisiv pentru Julen Lopetegui! Își joacă postul în El Clasico

28.10.2018 | 16:13
Barcelona  Real Madrid decisiv pentru Julen Lopetegui Isi joaca postul in El Clasico

Partida Barcelona – Real Madrid se anunță a fi decisivă pentru cei doi antrenori, Ernesto Valverde și Julen Lopetegui, care ar putea fi demiși în cazul unei înfrângeri. El Clasico se va juca duminică, de la ora 17:15, pe Camp Nou, în etapa a zecea din La Liga.

După un început de sezon perfect care a consemnat câștigarea Supercupei Spaniei, victorii în primele patru etape din campionat și un succes lejer cu PSV Eindhoven în Champions League, Barcelona a avut o serie negativă înregistrând în La Liga două remize pe teren propriu și o înfrângere la modesta Leganes. Chiar dacă au urmat două victorii cu Sevilla şi Inter, postul lui Ernesto Valverde pare sigur din nou, însă orice serie de eşecuri i-ar putea fi fatală.

Valverde și Lopetegui își joacă postul în Barcelona – Real Madrid

Luna octombrie a însemnat un oarecare reviriment al catalanilor, care nu au pierdut niciun joc, dar au scos doar o remiză pe terenul Valenciei. Lovitura cea mare pentru trupa ”blaugrana” a venit la întâlnirea cu Sevilla, când superstarul Lionel Messi s-a accidentat la brațul drept și a fost scos din circuit pentru trei săptămâni.

În urmă cu doar o lună, presa spaniolă scria că Ernesto Valverde este pe punctul de a fi demis, deoarece se află în relații tensionate cu Messi, după ce decarul nu a fost titularizat la un meci cu Athletic Bilbao. Până în acest moment Valverde a reușit să-și salveze scaunul, dar o înfrângere în El Clasico, în fața propriilor suporteri, i-ar putea fi fatală.

Ernesto Valverde și Julen Lopetegui în timpul unor conferințe de presă
Ernesto Valverde și Julen Lopetegui în timpul unor conferințe de presă

”Galacticii”, fluierații de fanii proprii

În partea cealaltă, situația lui Julen Lopetegui este și mai grea. Real Madrid trece printr-o perioadă de criză acută de formă și rezultate. ”Galacticii” au înregistrat un record istoric, ajungând la peste opt ore consecutive fără gol marcat. Sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie au adus rezultate dezastruoase, gruparea blanco nereușind să câștige timp de cinci meciuri consecutive.

A fost nevoie de un meci mai mult decât lejer în Champions League cu Viktoria Plzen pentru a pune capăt acestei serii negre, dar problemele nu au dispărut. ”Galacticii” s-au impus cu 2-1, dar au arătat mari carențe și în jocul împotriva cehilor. Mai mult, suporterii prezenți pe Santiago Bernabeu și-au fluierat favoriții pentru prestația modestă.

Revine Mourinho la Real Madrid?

Julen Lopetegui, adus în vară cu mare tam-tam de la naționala Spaniei, a scăpat deocamdată ca prin urechile acului de demitere, președintele Florentino Perez luând decizia de a păstra o oarecare stabilitate până la El Clasico. Însă, un eșec în fața rivalei ar însemna cu siguranță oprirea colaborării.

Presa spaniolă a oferit deja și primele variante de înlocuitori. Primul pe lista șefului de la Real este Mauricio Pochettino, dar argentinianul este greu de crezut că o va lăsa pe Tottenham Hotspur în plin sezon. Astfel, favorit este un alt argentinian, Santiago Solari, care acum pregătește Real Madrid Castilla. Cea mai viabilă opțiune în acest moment este italianul Antonio Conte, liber de contract după despărțirea de Chelsea Londra, dar se pare că marea dorință a lui Perez este readucerea portughezului Jose Mourinho, cu care a rămas în relații cordiale.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la mare derby de duminică și care dintre cei doi antrenori își va continua drumul pe banca tehnică. Cert este că va fi multă tensiune pe terenul stadionului Camp Nou. Înaintea marelui meci, FC Barcelona conduce în clasamentul din La Liga, cu 18 puncte, în timp ce Real Madrid se află pe locul 7, cu 14 puncte.