Fotbal international

Show în ”El Clasico”! Patru goluri, eliminare şi 11 metri neacordat

Show in El Clasico Patru goluri eliminare si 11 metri neacordat

Barcelona – Real Madrid LIVE STREAM El Clasico 2018. Partida de pe stadionul Camp Nou, din etapa a 36-a din Primera Division, a fost una fără miză, catalanii fiind deja campioni, în timp ce ”galacticii” erau mai mult cu gândul la finala Champions League împotriva englezilor de la FC Liverpool, care se va disputa peste trei săptămâni la Kiev. Acesta a fost El Clasico cu numărul 237 și s-a încheiat nedecis, scor 2-2. Vezi toate detaliile complete ale meciurilor rundei și comentariul LIVE accesând aplicația de mai jos!


UPDATE, ora 23:40 / Partida de pe Camp Nou a fost una spectaculoasă în care s-au marcat patru goluri, a fost o eliminare și multă tensiune. Catalanii au reclamat un cartonaș roșu pentru Gareth Bale, în timp ce madrilenii au solicitat penalty la un fault în careu comis de Jordi Alba asupra lui Marcelo. Ronaldo a fost schimbat la pauză, el accidentându-se la faza în care a marcat.


UPDATE, ora 23:18 / Gareth Bale a reușit un gol superb prin care a restabilit egalitatea în minutul 72. Galezul a primit o pasă pe culoar de la Asensio și l-a învins pe Ter Stegen cu un șut din prima de la 17 metri.


UPDATE, ora 23:59 / Lionel Messi a adus-o din nou în avantaj pe Barcelona după ce s-a descurcat printre fundașii ”galacticilor”. Totuși, golul a venit după un fault comis de Suarez asupra lui Varane.


UPDATE, ora 22:33 / Arbitrul Alejandro Hernandez Hernandez l-a eliminat pe Sergi Roberto în finalul primei reprize. Fundașul catalanilor a primit cartonașul roșu direct după ce l-a lovit cu pumnul în față pe Marcelo.


UPDATE, ora 22:00 / Cristiano Ronaldo a restabilit egalitatea în minutul 15, după o re3centrare cu capul venită de la Karim Benzema.


UPDATE, ora 21:56 / Luis Suarez a deschis scorul în minutul 10. Uruguayanul a reluat din prima o centrare din partea dreaptă a lui Sergi Roberto.


UPDATE, ora 21:20 / Partida de pe Camp Nou va fi arbitrată de Alejandro Hernandez Hernandez. Cu el la centru, Barcelona a înregistrat opt victorii, trei remize și două înfrângeri, în timp ce Real Madrid are 11 victorii, două remize și cinci înfrângeri.


UPDATE, ora 20:35 / Se știu echipele de start.

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Coutinho, Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez.

Real Madrid: Navas – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.


UPDATE, ora 20:27. Jucătorii Barcelonei au ajuns la stadion în urmă cu câteva zeci de minute:


UPDATE, ora 19:50 / Real Madrid şi Barcelona vor trimite împreună 32 de jucători la Campionatul Mondial din Rusia. Catalanii vor avea 17 reprezentanţi la cea mai importantă competiţie a verii, în timp ce madrilenii vor fi reprezentanţi de 15 jucători.


UPDATE, ora 17:50 / Președinții celor două cluburi, Josep Maria Bartomeu și Florentino Perez, au luat masa împreună la Hotelul Sofia din Barcelona, înainte de El Clasico. Cei doi conducători au fost însoțiți de câte șapte oficiali, dar nimeni nu a dorit să facă declarații.

Josep Maria Bartomeu sosind la Hotelul Sofia înaintea El Clasico
Josep Maria Bartomeu sosind la Hotelul Sofia înaintea El Clasico
Florentino Perez sosind la Hotelul Sofia înaintea El Clasico
Florentino Perez sosind la Hotelul Sofia înaintea El Clasico

UPDATE: ora 15:50. Andre Gomes trebuia să fie unul dintre următoarele staruri care să strălucească pe Camp Nou. Fotbalistul a nu a fost oprit în lot de Ernesto Valverde pentru “El Clasico”. Adus de la Valencia cu 35 de milioane, Gomes nu a convins şi cel mai probabil, va pleca la finalul stagiunii de la Barcelona, fiind dorit de mai multe echipe din Serie A.


UPDATE: ora 13:45. Leo Messi este jucătorul care a marcat cele mai multe goluri în istoria El Clasico. 25 de reuşite are starul argentinian, cu 7 mai mult decât legendarul Alfredo di Stefano şi cu 8 peste rivalul său Cristiano Ronaldo. Dar, paradoxal, lui Messi i-a plăcut mai mult să marcheze pe Santiago Bernabeu, în casa duşmanului, făcând acest lucru de 15 ori şi doar de 10 ori pe Nou Camp! Şi din sezonul 2012-2013, de la un 2-2, Messi nu a mai înscris acasă în poarta galacticilor. Atunci Casillas a fost învins de două ori, o dată dintr-o superbă lovitură liberă.

Acesta este ultimul gol reuşit de Messi pe Nou Camp împotriva Realului. Era sezonul 2012-2013
Acesta este ultimul gol reuşit de Messi pe Nou Camp împotriva Realului

UPDATE: 6 mai, ora 10:00. Cotidianul Marca scrie despre acest El Clasico: “Este confruntarea dintre regii din La Liga şi Regii lumii”. Probabil din acest motiv şi antrenorul Zinedine Zidane a revenit la alte idei despre marele derby şi a renunţat la ideea de a folosi aproape numai rezerve.

Francezul va băga în teren cel mai bun unsprezece pe care îl poate alinia la acest moment, urmând a pune planul său în aplicare abia după El Clasico. Însă pe teren nu va fi fundaşul central Varane, care are probleme medicale şi este posibil ca şi croatul Luka Modric să nu joace, fiind foarte epuizat fizic. În aceste condiţii posibila echipă a Realului ar fi: Navas – Nacho, Ramos, Vallejo, Marcelo – Vasquez, Casemiro, Kroos, Asensio – Benzema, Ronaldo, ceea ce ar însemna şi o modificare de sistem în 4-2-2 în loc de tradiţionalul 4-3-3.

Acestea sunt formaţiile probabile pe care le dă Marca. Zidane a renunţat să utilizeze rezervele
Acestea sunt formaţiile probabile pe care le dă Marca

Barcelona merge pe formula de bază, singura noutate urmând a fi Coutinho mutat pe dreapta, pentru ca don Andreas Iniesta să poată juca în ultimul său El Clasico: ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Coutinho, Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez. Ceea ce ar însemna şi la Ernesto Valverde o schimbare de sistem 4-4-2.


UPDATE, ora 20:29/ Leo Messi va evolua în ultimul meci important al sezonului înaintea Campionatului Mondial din 2018. Starul catalanilor se va putea concentra exclusiv pe turneul final din Rusia în urma mareului duel din El Clasico, deoarece Barcelona şi-a acontat deja titlul şi Cupa Spaniei.


UPDATE, ora 16:20/ Sergio Ramos nu a pierdut niciodată pe Camp Nou din postura de căpitan al celor de la Real Madrid. Fundaşul spaniol a evoluat pentru prima dată din postura de lider al madrilenilor în sezonul 2015-2016 şi în ciuda faptului că Real Madrid s-a deplasat de mai multe ori pe Camp Nou,  echipa s-a întors cu cel puţin un punct.

Barcelona – Real Madrid LIVE STREAM El Clasico 2018. Tehnicianul Zinedine Zidane se gândește serios să menajeze majoritatea titularilor și a stat de vorbă în acest sens cu jucătorii săi. Singurii care l-au anunțat pe francez că își doresc să fie prezenți pe teren sunt căpitanul Sergio Ramos și starul portughez Cristiano Ronaldo.

Barcelona – Real Madrid LIVE STREAM El Clasico 2018. Alejandro Jose Hernandez Hernandez va arbitra El Clasico

Barcelona – Real Madrid LIVE STREAM El Clasico 2018. Până la ora meciului când se va decide exact formula de start, Zinedine Zidane are două absențe sigure din defensivă, Dani Carvajal și Raphael Varane. De partea cealaltă, Ernesto Valverde nu are probleme majore de lot și este de așteptat să arunce în luptă toate numele grele încercând astfel să obțină o victorie care să mai îndulcească din amarul eliminarii premature din Champions League.

Joi seară, jucătorii și staful tehnic al echipei FC Barcelona a petrecut înaintea marelui derby cu Real Madrid. Starurile grupării catalane au participat la sărbătorirea câștigării titlului în Primera Division și a Cupei Spaniei organizată de club la Hotelul Sofia din Barcelona.

Barcelona – Real Madrid LIVE STREAM El Clasico 2018. Printre jucătorii surprinși de fotografi la sosirea la hotel s-au aflat Lionel Messi și soția sa Antonella Roccuzzo, Andres Iniesta și nevasta sa Anna Ortiz, Sergio Busquets și jumătatea sa Elena Galera, Luis Suarez și soția sa Sofia Balbi și antrenorul Ernesto Valverde, împreună cu partenera sa de viață.

Alejandro Jose Hernandez Hernandez este arbitrul desemnat de Liga Profesionistă din Spania pentru a duce la bun sfârşit acest meci. Nu e la primul El Clasico, el conducând chiar în aprile 2017 jocul câştigat de Barcelona la Madrid cu scorul de 3-2, partidă pe care capitanul lui Real, Sergio Ramos, a terminat-o mai repede, ca urmare a cartonaşului roşu primit.

Hernandez Hernandez este văzut drept un arbitru care împarte multe cartonaşe galbene, dar care nu stă pe gânduri nici în cazul în care infracţiunea comisă de un jucător merită sancţiunea maximă, cartonaşul roşu. Numai în ultimele şapte etape a arătat 34 de avertismente şi a eliminat 6 jucători!

Centralul spaniol este mai nou şi cunoştinţa noastră, una nu tocmai plăcută, pentru că a condus la Turneul de la Ploieşti în două rânduri naţionale U 19 a României, în meciurile cu Suedia, scor 2-1 pentru tricolori şi Ucraina, 1-2, partida care a năruit tot efortul elevilor lui Boingiu de până atunci şi de fiecare dată ai noştri au terminat disputa cu mai puţini jucători pe teren.

Tags: