Fotbal international

Doar o zi pînă la El Clasico, super meciul de un MILIARD de euro!

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. A sosit din nou vremea pentru El Clasico, abia al doilea din 2016. Barcelona primeşte vizita lui Real Madrid din postura de favorită,...
02.12.2016 | 11:40
Doar o zi pina la El Clasico super meciul de un MILIARD de euro

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. A sosit din nou vremea pentru El Clasico, abia al doilea din 2016. Barcelona primeşte vizita lui Real Madrid din postura de favorită, dar şi de urmăritoare. Marca a făcut anunţul, avem derby de peste un miliar de euro! 1.049.000.000, conform cifrelor publicate de spanioli. 613,4 milioane a plătit în total Real Madrid pentru actualul lot. “Doar” 435,7 milioane a achitat Barca pentru starurile sale.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Oricît de mult ar investi englezii, indiferent de marile derby-uri ale Italiei sau de farmecul Bundesligii, El Clasico rămîne crema. Tot ce are mai bun fotbalul de oferit. Barcelona – Real Madrid înseamnă disputa a două lumi total diferite, “extratereştri” vs “galactici”, aşa cum ar fi văzut totul la nivel cosmic. “Catalunya is not Spain”, primul lucru pe care îl învaţă copiii din Barcelona şi împrejurimi. Această propoziţie este seva care alimentează cel mai frumos derby al lumii.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Ce poate fi mai important pentru catalani decît meciul în care marea mîndrie a regiunii, FC Barcelona, înfruntă cel mai de soi reprezentant al Coroanei, Real Madrid. De aici începe totul, dar motive de rivalitate se înşiră mai departe, fără sfîrşit. Stilurile de joc ale celor două echipe. Jocul combinativ al Barcelonei, ca un piton care se încolăceşte pentru a-şi sufoca lent prada, sau viteza madrilenilor, ca un atac de cobră.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Este şi duelul celor mai buni fotbalişti din lume. Tehnica şi poezia lui Messi versus forţa şi matematica lui Ronaldo, care îşi numără mereu golurile înainte de culcare. Este duelul dintre tripleta sud-americană a Barcelonei, MSN, versus cea europeană a Madridului, BBC, dar şi al internaţionalilor spanioli: Pique şi Iniesta versus Sergio Ramos şi Morata. Este duelul celor mai tari firme de echipament sportiv, confruntarea care împarte toată lumea, tot Universul, în două. Este El Clasico.

Întîlniri directe / Statistică

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Este episodul 232 în El Clasico, dacă ţinem cont doar de meciurile oficiale. Real Madrid are un uşor avantaj în faţa rivalei, cu 93 de victorii, faţă de doar 90 ale catalanilor. 48 de partide s-au terminat la egalitate. De menţionat că nu s-a înregistrat nici o remiză în ultimele 9 partide directe. Ultima dată cînd El Clasico s-a terminat nedecis a fost pe 30 ianuarie 2013, pe Bernabeu, scor 1-1, în Cupa Regelui. Real avea să se califice după un 3-1 pe Camp Nou. Ultimul egal din campionat a fost pe terenul Barcelonei, scor 2-2, pe 7 octombrie 2012.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. În partidele de acasă, catalanii sînt clar în avantaj. Au obţinut 61 de victorii şi au pierdut doar 26 de partide. Alte 23 s-au terminat la egalitate. Dacă va marca sîmbătă, Barcelona va egala un record istoric al Realului: 22 de meciuri consecutive în care i-a dat gol rivalei. Realul a reuşit acest record între 1959 şi 1969. Barca înscrie de fiecare dată din aprilie 2011 pînă acum. A fost, atunci, un 2-0 pe Bernabeu, în Liga Campionilor.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Real Madrid are cea mai mare victorie în meciurile directe, din 1943, un 11-1 în Cupa Regelui. Barca are un 7-0 din 1913, dar a fost o partidă amicală. În schimb, catalanii au cîteva victorii la scor în ultimii ani, ceea ce Madridul nu a mai reuşit. A fost un 4-0 pe Bernabeu, în urmă cu un an, plus un 6-2 în 2009, tot la Madrid. Între ele, în noiembrie 2011, a fost celebra “Manita”, 5-0 pe Camp Nou.

Absenţe / echipe probabile

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Cea mai importantă absenţă din lotul lui Real Madrid este, cu siguranţă, cea a lui Gareth Bale, care a fost operat la gleznă. În plus, Zinedine Zidane nu poate conta nici pe Alvaro Morata, care a suferit o leziune musculară la mijlocul lui noiembrie. Modric este apt de joc, veste importantă pentru madrileni, mai ales că de la mijloc va lipsi Toni Kroos, fractură la metatarsianul 5 de la piciorul drept.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Varane pare să-şi fi revenit după o accidentare şi are mari şanse să joace, alături de Ramos. Ar putea juca inclusiv Pepe. Înlocuitorul lui Bale va fi ales dintre Lucas Vasquez şi James Rodriguez, dar internaţionalul spaniol are prima şansă. La Barcelona, probleme par aproape rezolvate. Pique şi Alba s-au pregătit normal joi, dar super vestea pentru Luis Enrique este că, după informaţiile de ultimă oră, l-ar putea avea la dispoziţie pe Andres Iniesta, care să ia măcar loc pe bancă şi să intre pe parcurs. Va lipsi, în schimb, Arda Turan de la mijloc. Umtiti şi Mathieu sînt idisponibili. În schimb, tripleta MSN va fi pe teren.

FC Barcelona (4-3-3): ter Stegen – S. Roberto, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, A. Gomes – Messi, L. Suarez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.

Real Madrid (4-3-3): Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Kovacic, Isco – Lucas, Benzema, Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Messi / Ronaldo

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. El Clasico îi prinde în super formă atît pe Messi, cît şi pe Cristiano Ronaldo. Poate fi un ultim reper în lupta pentru un nou Balon de Aur, competiţie în care portughezul este favorit prin prisma trofeelor cîştigate. Ronaldo este şi golgheterul la zi al Primerei Division, cu zece reuşite, urmat chiar de Messi, care are nouă. Argentinianul stă mult mai bine în Liga Campionilor, competiţie în care are deja 9 goluri şi este golgheter detaşat.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Ronaldo are doar două reuşite. Leo Messi este şi cel mai bun marcator din istoria El Clasico, 21 de reuşite. Ronaldo are 16 goluri în această ierarhie, locul 3 după argentinian şi Di Stefano. În campionat, CR7 are doar 8, în timp ce Messi şi Di Stefano sînt la egalitate, cîte 14 de fiecare. Decarul Barcelonei este lider şi în clasamentul paselor decisive în derby, nu mai puţin de 13. Este şi singurul jucător al catalanilor care i-a dat de două ori un hat-trick rivalei. De partea cealaltă, Ferenk Puşkaş a reuşit această performanţă.

Luis Enrique / Zinedine Zidane

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Săptămîna trecută s-a împlinit un an de la momentul în care Zinedine Zidane a preluat-o pe Real Madrid. “Galacticii” erau în degringoladă după mandatul eşuat al lui Rafa Benitez. Lipsit de experienţă, Zidane părea doar carne de tun în faţa Barcelonei, care părea de neoprit în acea perioadă.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Dar Zizou le-a demonstrat tuturor că au greşit cînd nu i-au dat şanse. Nu a mai putut remonta în lupta pentru titlu, chiar dacă a reuşit o victorie strălucitoare pe Camp Nou, în singura confruntare directă cu Luis Enrique, scor 2-1. Dar Zidane a reuşit să ia Liga Campionilor, după o finală dramatică în faţa lui Atletico Madrid. Şi-a asigurat un loc în inima fanilor şi din postura de antrenor. Iar în acest sezon conduce autoritar în Primera şi îşi continuă legenda pe Bernabeu.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Luis Enrique a început perfect, cu titlu şi Liga Campionilor în primul sezon. Dar criticii au început să apară după eliminarea în semifinale de anul trecut şi parcursul slab din această ediţie de campionat. O eventuală înfrîngere l-ar putea pune sub presiune în ceea ce priveşte demiterea sa.

Bani / transferuri

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Cele două echipe sînt considerate printre cele mai bogate din lume, iar sponsorii se îngrămădesc să îşi lege numele de asemenea branduri. Barcelona a semnat de curînd un contract de sponsorizare cu japonezii de la Rakuten, prin care va încasa o sumă record: 220 de milioane de euro în patru ani.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Real Madrid va începe şi ea în curînd negocierile cu Fly Emirates. Catalanii au cheltuieli mari în următoarea perioadă, în care trebuie să îi convingă pe Leo Messi şi Luis Suarez să îşi prelungească acordurile. De partea cealaltă, Real Madrid a rezolvat contractele lui Bale şi Ronaldo, iar fanii pot sta mai liniştiţi. Ambele echipe vin după campanii nu la fel de răsunătoare ca în alţi ani.

BARCELONA-REAL MADRID LIVE VIDEO EL CLASICO PRIMERA DIVISION. Alvaro Morata este cel mai important transfer “galactic”, 30 de milioane de euro pentru a-l răscumpăra de la Juve. Barca a dat 35 de milioane de euro pe Andre Gomes de la Valencia. Cele două rivale nu se sfiesc, însă, să arunce bani mulţi pe treansferuri. Peste 80 de milioane fiecare au costat-o Neymar şi Suarez pe Barca. Real Madrid a dat 200 de milioane pe doi jucători: Ronaldo şi Bale. Şi să nu uităm de Figo. 60 de milioane de euro plătiţi de madrileni rivalei pentru cea mai mare trădare din fotbal.