Fotbal international

Barcelona – Real Madrid, meci cu grad de risc uriaș. Anunț îngrijorător al firmei de securitate: „Este sinucidere curată!” + catalanii vor să întrerupă derby-ul

18.12.2019 | 15:02
Barcelona - Real Madrid, meci cu grad de risc uriaș. Anunț îngrijorător al firmei de securitate: „Este sinucidere curată!” + catalanii vor să întrerupă derby-ul
Barcelona a fost lovită în ultimele luni de repetate proteste violente. Sursă Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Primul episod al „El Clasico” din acest sezon a fost programat inițial pe 26 octombrie, însă, din cauza protestelor din Barcelona, Liga a hotărât ca partida să se dispute pe 18 decembrie. Totuși, anunțul firmei care urmează să asigure siguranța la meciul de miercuri este îngrijorător.

UPDATE, 18 decembrie, ora 14:56 / Protestatarii catalani au anunţat că vor să întrerupă derby-ul Barcelona – Real Madrid. Conform ziarului “La Vanguardia”, planul este acela că ultraşii vor arunca mingi de plajă pe teren pentru a opri derby-ul.


Semnalul de alarmă tras de stewarzi

Barcelona a fost cuprinsă de mișcări de stradă în ultima perioadă, grupările extremiste cerând obținerea autonomiei, acesta fiind și motivul pentru care „El Clasico” nu s-a disputat pe 26 octombrie, data programată inițial.

ADVERTISEMENT

Acum, cu o zi înaintea disputei de pe „Camp Nou”, un reprezentant al firmei care urmează să asigure securitatea la meci declară că se teme că terenul ar putea fi invadat de protestatari, iar stewarzii nu dispun de echipament corespunzătrr.

Suntem îngrijoraţi de faptul că nu s-au adoptat măsuri mai drastice având în vedere climatul politic creat de Tsunami Democratic, unul ideal pentru acţiuni violente. Ne temem că terenul ar putea fi invadat de suporteri, iar noi nu suntem echipaţi corespunzător. Nu avem mănuşi, veste de protecţie, căşti şi scuturi.

ADVERTISEMENT

Sunt probleme grave, iar noi vom fi neputincioşi. Este un act iresponsabil ca noi să fim prima forţă de intervenţie. Este un meci de risc maxim, pot fi agresiuni şi multe alte evenimente care implică rănirea multor persoane.

Dacă vom fi dotaţi corespunzător, vom putea coopera cu celelate forţe care asigură ordinea. Dar fără aceste mijloace, este o sinucidere curată ca noi să fim plasaţi în linia întâi, a declarat un reprezentant al firmei de securitate.

ADVERTISEMENT

Real Madrid și Barcelona, la egalitate de puncte înaintea derby-ului

Prima confruntare directă dintre Barcelona și Real Madrid din acest sezon va avea loc miercuri de la ora 21:00. Pentru duelul de pe „Camp Nou”, Poliția a anunțat că vor fi mobilizați 3.000 de persoane pentru asigurarea securității.

Înaintea meciului direct, cele două formații în vârful ierarhiei din La Liga, la egalitate de puncte, 35, după 16 runde.

ADVERTISEMENT

Barcelona și Real Madrid vin după două remize în ultima rundă de campionat, cu Real Sociedad, respectiv Valencia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri