Sport

Barcelona, Real Madrid și Juventus continuă lupta cu UEFA privind Superliga! Justiția spaniolă le-a dat dreptate

Barcelona, Real Madrid și Juventus continuă lupta cu UEFA privind Superliga.
30.07.2021 | 20:06
Barcelona, Real Madrid și Juventus continuă lupta cu UEFA privind Superliga! Justiția spaniolă le-a dat dreptate
Barcelona, Real Madrid și Juventus continuă lupta cu UEFA privind Superliga! Justiția spaniolă le-a dat dreptate. Sursă foto: eurosport.com
ADVERTISEMENT

Justiția spaniolă le-a dat dreptate celor trei formații și obligă UEFA să anuleze sancțiunile luate împotriva lor, precum și restricțiile primite de restul celor nouă formații fondatoare.

Comunicatul a fost emis pe site-ul oficial al lui Real Madrid și se pare că cele două forțe mari ale Spaniei nu sunt dispuse să renunțe la proiectul Superligii Europei, având și sprijinul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Barcelona, Real Madrid și Juventus continuă lupta cu UEFA privind Superliga

Real Madrid a postat un comunicat pe site-ul oficial, conform căruia justiția spaniolă o obligă pe UEFA să anuleze toate acțiunile luate împotriva Superligii Europene, inclusiv sancțiunile financiare:

„Barcelona, Juventus și Real Madrid aplaudă decizia de azi a Curții, prin care forțează UEFA, cu efect imediat, să anuleze toate acțiunile luate împotriva Super Ligii Europene, inclusiv încheierea acțiunilor disciplinare luate împotriva celor trei cluburi care nu vor să renunțe, precum și anularea pedepselor și restricțiilor impuse celorlaltor nouă cluburi fondatoare.

ADVERTISEMENT

Curtea admite cererea făcută de promotorii Super Ligii, respinge apelul făcut de UEFA și confirmă avertismentul către UEFA, conform căruia organizația va fi amendată și supusă răspunderii penale, în cazul în care nu se va conforma.

Cazul va fi analizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în Luxemburg, care se va pronunța asupra poziției monopoliste pe care UEFA o are asupra fotbalului european”, începe comunicatul postat de Real Madrid.

„Nu vom mai fi subiectul amenințărilor UEFA!”

„Avem datoria de a vă comunica problemele serioase pe care le așteaptă fotbalul: UEFA s-a poziționat ca singur regulator, operator exclusiv și unic proprietar al drepturilor privind competițiile de fotbal europene. Această poziție monopolistă, ce crează un conflict de interese, afectează fotbalul și echilibrul său competitiv.

ADVERTISEMENT

Așa cum a fost arătat prin dovezi ample, controalele financiare sunt inadecvate și au fost implementate abuziv. Cluburile care participă în competițiile europene au dreptul de a-și guverna singure aceste competiții”, continuă comunicatul madrilenilor.

„Suntem încântați că, mergând înainte, nu vom mai fi subiectul amenințărilor din partea UEFA, care continuă și acum.

Țelul nostru este să dezvoltăm proiectul Super Ligii într-o manieră constructivă și cooperantă, contând întotdeauna pe toate părțile interesate: fani, jucători, antrenori, cluburi, ligi, asociații naționale și internaționale.

ADVERTISEMENT

Suntem conștienți de faptul că există elemente are proiectului nostru care trebuie revizuite și, desigur, pot fi îmbunătățite prin dialog și comun acord. Rămânem încrezători în succesul unui proiect care va fi mereu în concordanță cu legile Uniunii Europene”, se închieie comunicatul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE