Sport

Cele mai importante informații despre Barcelona – Real Madrid, semifinala Supercupei Spaniei. Câți bani primește câștigătoarea

Barcelona - Real Madrid ne oferă în această stagiune din Spania măcar un episod suplimentar, confruntarea supranumită El Clasico consitutind, miercuri, de la ora 21:00 a României, prima semifinală a Supercupei Spaniei.
Cele mai importante informatii despre Barcelona  Real Madrid semifinala Supercupei Spaniei Cati bani primeste castigatoarea
Supercupa Spaniei ne oferă în semifinale șocul Barcelona - Real Madrid. foto: hepta
ADVERTISEMENT
12-01-2022
08:56

Sumă impresionantă pentru câștigătoarea Supercupei

FC Barcelona și Real Madrid și-au asigurat câte 6,8 milioane de euro numai din participarea la Supercupa Spaniei, dar suma se poate dubla dacă vreuna dintre ele câștigă trofeul.

Conform Mundo Deportivo, cele patru formații care se vor lupta pentru trofeu, Atletico Madrid și Athletic Bilbao sunt celelalte două, au o primă fixă de participare de 800.000 de euro. Însă, Barca și Real mai primesc încă 6.000.000 de euro pe lângă aceștia ca bonus pentru palmaresul istoric.

În aceste condiții, dacă una dintre cele două mari rivale ajunge să câștige trofeul va încasa o sumă cifrată în jurul a 12.000.000 de euro.

11-01-2022
21:02

Ferran Torres poate debuta împotriva celor de la Real Madrid

FC Barcelona a anunțat că Ferran Torres este eligibil și poate juca împotriva celor de la real Madrid în semifinala Supercupei Spaniei, după ce contractul lui a fost înregistrat oficial de La Liga.

Fotbalistul semnase cu Barca, dar catalanii depășeau plafonul salarial și a fost nevoie ca Samuel Umtiti să accepte o reducere salarială pentru ca angajamentul lui Ferran Torres să poată fi înregistrat.

Barcelona a mai făcut o economie importantă prin împrumutul lui Philippe Coutinho la Aston Villa.

11-01-2022
17:32

Trădare înainte de ”El clasico”. Un fotbalist al lui Real va ajunge la Barca

Mijlocașul ”galacticilor”, Isco, a ajuns la un acord cu Barcelona, cu doar câteva zile înaintea duelului direct dintre cele două mari rivale, din semifinalele Supercupei Spaniei.

Contractul fotbalistului cu gruparea de pe Santiago Bernabeu expiră în această vară, iar tehnicianul rivalilor de pe Camp Nou l-a convins să schimbe tabără.

În vârstă de 29 de ani, Isco nu mai este punct fix în garnitura ”los blancos”, iar jurnaliștii iberici anunță că acesta și-a dat acordul de a semna cu Barca în această vară, după ce îi va expira înțelegerea cu Real Madrid.

Am bifat deja, în acest sezon, un Barcelona – Real Madrid 1-2, în La Liga, pe Camp Nou. O partidă în care Alaba (32) și Lucas (90+4) au desprins liderul actual din La Liga în învigător. Pentru ca, în secundele de final, Aguero, retras între timp din activitate, din motive medicale, să stabilească scorul final.

Miercuri, de la ora 21:00 a României, avem parte de un El Clasico bonus. Mai precis, prima semifinală a Supercupei Spaniei. Învingătoarea va întâlni în finala competiției, programată duminică, câștigătoarea confruntării dintre campioana Spaniei, Atletico Madrid, și finalista Copa del Rey, Athletic Bilbao.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV derby-ul Barcelona – Real Madrid

Barcelona – Real Madrid, prima semifinală a ediției 2022 a Supercupei Spaniei, găzduită de King Fahd International Stadium din Riyadh, este transmisă în România de DigiSport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Interesul pentru această partidă este extrem de mare pe toate meridianele. Astfel că meciul este transmis la TV în peste 150 de țări în mod oficial. În plus, există o mulțime de state în care nu există deținător de drepturi. Dar sunt companii care oferă, în sistem pay-per-view, via VPN, posibilitatea de a urmări meciul.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă Barcelona – Real Madrid, primul El Clasico din 2022

Din rațiuni comerciale, începând cu ediția 2019-2020, Supercupa Spaniei și-a schimbat formatul. Gazdă este, pentru a doua oară în această perioadă, Arabia Saudită.

În 2020, gazdă a fost arena King Abdullah Sports City din Jeddah. Acum jocurile se vor desfășura pe King Fahd Stadium din Riyadh. Cel care mai este supranumit și ”Perla stadioanelor”.

ADVERTISEMENT

Stadionul a fost construit între 1982 și 1986. Și a fost gândit să devină noua arenă emblematică a Arabiei Saudite, înlocuind arena Prince Faisal bin Fahd. Cu o capacitate de 67.000 de locuri a fost inaugurat în 1987.

Caracteristica remarcabilă a stadionului este acoperișul și exteriorul său, compus din 24 de corturi mari albe. Evident, referință la corturile beduine. Ansamblul compune imaginea unei flori, iar mesajul transmis este vastitatea deșertului.

ADVERTISEMENT

În 1992 și 1995, King Fahd Stadium a găzduit Cupa Regelui Fahd, predecesoarea Cupei Confederațiilor. Pentru ca în 1997 să fie singurul loc de desfășurare a primei ediții a acestei competiții. În plus, stadionul a găzduit cele mai multe meciuri și finala Cupei Golfului la edițiile din 1988, 2002 și 2014.

Barcelona conduce în ierarhia all-time a trofeelor în Supercupa Spaniei

După mai multe competiții care au precedat-o, prima ediție din Supercupa Spaniei s-a desfășurat acum 40 de ani, în 1982. Și, până în 2017, competiția a avut formatul clasic, opunând campioana și câștigătoarea Copa del Rey. Cele două se înfruntau în dublă manșă pentru a decide câștigătoarea trofeului.

Au existat excepții și în această perioadă. Legate de faptul că au fost ani în care echipa care reușea eventul primea automat și Supercupa Spaniei. Și alții în care finalista Copa del Rey primea șansa la o revanșă.

În 2018 am asistat la o Supercupă într-o singură manșă, pe teren neutru. Pentru ca din 2019 încoace primele două clasate în campionat și finalistele Cupei să joace, sistem eliminatoriu, pentru Supercupa Spaniei.

FC Barcelona are cele mai multe trofee în palmares, 13. Cu două mai multe decît marea sa rivală Real Madrid. Athletic Bilbao, câștigătoarea ultimei ediții, și Deportivo La Coruna, le urmează, mult în spate, cu 3 victorii.

Iar dacă punem la socoteală și predecesoarele Supercupei, ecartul celor de la FC Barcelona este și mai mare. Căci catalanii s-au impus de patru ori, iar Real o singură dată. Atletico Madrid, 3 trofee, Valencia și Bilbao completează tabloul din acea vreme.

Ansu Fati? Pedri? Ferran Torres? Vom asista la o mare surpriză?

Xavi Hernandez a anunțat o listă de 24 de jucători pentru semifinala Supercupei, Barcelona – Real Madrid.

Între aceștia, după cum se poate observa, și Araujo sau Frenkie de Jong, care nu au încă avizul medicilor. Rămâne de văzut dacă au făcut deplasarea doar pentru a rămâne în contact cu grupul.

În aceeași situație, cu steluța marcând lipsa avizului doctorilor, este și Ansu Fati. Însă în cazul său, Xavi declara încă înaintea jocului cu Granada, că nu este exclus să-l poată folosi miercuri. O decizie este așteptată până marți la ora 20:30 a României, termenul limită pentru anunțarea lotului.

Tot atunci am putea avea parte și de alte două surprize. Căci, după ce ultimele teste PCR au fost negative, Pedri și Ferran Torres au zburat către Arabia Saudită, alături de Joan Laporta.

De partea cealaltă, din lotul convocat de Carlo Ancelotti fac parte și Dani Carvajal și Luka Jovic. Gareth Bale, însă, ratează competiția, nerefăcut după accidentare. Mariano Diaz este, de asemenea, indisponibil.

ADVERTISEMENT