Sport

Barcelona, revoluție pentru socios! Reguli noi pentru abonați și un an departe de stadionul „Camp Nou”!

După dezastrul socios de la sferturile Europa League cu Eintracht, conducerea lui FC Barcelona să ia măsuri speciale legate de abonați. În plus, echipa a anunțat arena pe care va juca în perioada lucrărilor la Camp Nou.
22.06.2022 | 19:28
Barcelona revolutie pentru socios Reguli noi pentru abonati si un an departe de stadionul Camp Nou
Barcelona schimbă foaia în ceea ce-i privește pe abonați pentru a nu se repeta rușinea de la meciul cu Eintracht, din sferturile Europa League.
ADVERTISEMENT

Conducerea FC Barcelona a organizat a anunțat noile reguli care-i privesc pe abonați. Oficialii clubului catalan doresc să evite situații rușinoase, de tipul celei consemnate la sfertul cu Eintracht Frankfurt, din primăvară. În plus, se pregătește terenul pentru sezonul 2023-24. În care echipa nu va juca pe Camp Nou, arena urmând să fie modernizată.

„Nu mai vrem să asistăm la situații jenante”, spun oficialii lui FC Barcelona

O imagine jenantă. Aceasta a fost concluzia tuturor după ce, la meciurile retur din sferturile de finală ale Europa League, cu Eintracht Frankfurt, Camp Nou a fost ”alb”.

ADVERTISEMENT

Iar conducerea FC Barcelona a decis să schimbe foaia. Vicepreședintele Elena Fort, a spus în această dimineață, într-o conferință de presă, că între 2.500 și 3.000 de membri plătitori nici nu asistă la meciuri și nici nu își eliberează locul.

În plus, amintește Sport, Fort spune că numai între 9.000 și 10.000 de deținători de abonament merg la Camp Nou la peste 85% dintre meciurile pe care Barelona le joacă acasă. Or, este momentul ca lucrurile să se schimbe.

ADVERTISEMENT

Măsuri speciale

Prima măsură este renunțarea la regimul insituit în perioada pandemiei Covid-19 și reluarea programului de abonamente anuale. Care se vor plăti pe 14 iulie.

Apoi, redevine activă clauza ”Seient Lliure”. Care le permite abonaților care nu pot asista la un meci acasă jucat de Barcelona să disponibilizeze tichetul. Iar clubul anunță că pentru aceste locuri se vor ”democratiza” prețurile, folosindu-se sume medii pe sector.

ADVERTISEMENT

Va exista și un program de bonusuri, pentru cei care-și folosesc abonamentele. Acestea vor include trageri la sorți cu premii în excursii la meciurile jucate de catalani în deplasare. Dar și reduceri la biletele pentru aceste jocuri, ca și în restaurantele și magazinul clubului.

În replică, persoanele care nu vor apela la Seient Lliure și nu vor merge la vreun meci în această stagiune pierd statutul de abonat. Iar în cazul celor care nu participă, renunță sau își eliberează locul în 10 meciuri, Barcelona va aplica ”Seient Lliure Inverso”.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din acel moment, cu 72 de ore înainte de fiecare joc, deținătorul de abonament este notificat privind vânzarea implicită a locului. Dacă dorește să-l mențină o poate face, însă dacă nu asistă la joc rămâne, de asemenea, fără abonament.

Mai mult, experimental, începând din acest sezon este implementat Camp Nou Digital Pass. Un sistem menit să ușureze transferul de utilizare, dar și de a îmbunătăți calitatea serviciilor personalizate.

15-20 de milioane de euro pentru a juca pe Stadionul Olimpic

În egală măsură, FC Barcelona a anunțat, prin intermediul președintelui Joan Laporta, acordul cu municipalitatea privind folosirea Stadionului Olimpic în sezonul 2023-24. Cel în care se vor efectua cele mai importante lucrări de modernizare ale arenei Camp Nou.

”Vă mulțumim că ne-ați lăsat să împărtășim spiritul olimpic al orașului Barcelona. Este o onoare, un privilegiu și o sursă de mândrie.

Vom juca aici în timpul lucrărilor de la stadionul Camp Nou, pe care le vom începe vara aceasta. Vom fi aici când vom face lucrările majore.

Avem cuvinte enorme de recunoștință pentru facilitățile pe care ni le-ați oferit. Ne-am angajat să adaptăm facilitățile olimpice pentru a asigura confortul în ziua meciurilor și vom moderniza unele spații și servicii, precum standul de presă, vestiarele și o zonă de parcare interioară.

Însă condițiile sunt foarte bune. Va trebui să facilităm accesul a 55.000 de persoane, așa că va trebui să consolidăm transportul în comun cu un plan de mobilitate”, a spus Laporta.

Potrivit presei spaniole, operațiunea o va costa pe FC Barcelona între 15 și 20 de milioane de euro. La această sumă se vor adăuga și pierderile induse de faptul că arena are o capacitate de doar 55.000 de locuri. Cu aproape 50% mai mică decât stadionul catalanilor.

Este însă o cheltuială asumată, inclusă în proiectul Espai Barca, anunțat încă din vara precedentă.

ADVERTISEMENT
Tags: