Fotbal international

Barcelona riscă falimentul dacă nu va tăia cheltuielile! Cu cât i-a fost redus lui Messi salariul

31.10.2020 | 18:42
Barcelona risca falimentul daca nu va taia cheltuielile Cu cat ia fost redus lui Messi salariul
ADVERTISEMENT

Barcelona se află într-o situație financiară dificilă, după ce finanțele clubului au fost grav afectate de pandemia de coronavirus, iar salariile fotbaliștilor, deși au fost micșorate deja cu până la 70%, sunt în continuare extrem de mari pentru această perioadă de criză economică.

Conducerea clubului catalan a făcut o evaluare a pagubelor și se pare că doar până la începutul lunii octombrie, Barcelona a pierdut aproximativ o sută de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Situația poate deveni dramatică pentru Barca, dacă bugetul de salarii nu va fi diminuat încă o dată, după datoriile au crescut la aproximativ 500 de milioane de euro, în timp ce veniturile au scăzut la doar 150 de milioane de euro.

Înainte de pandemie, Barcelona avea profit de un miliard de euro pe sezon

Astfel, noua conducere a clubului vrea să se așeze la masă cu jucătorii pentru a le explica situația dificilă în care se află clubul, așa cum a procedat și Florentino Perez la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Conform postului de radio catalan RAC1, clubul trebuie să găsească o soluție până pe 5 noiembrie, altfel poate intra în insolvență, în cazul în care nu vor reuși să scoată de pe ștatele de plată 130 de milioane de euro.

 

Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care Barcelona nu a vrut să îl lase să plece pe Messi, ceea ce ar fi redus și mai mult veniturile Barcelonei, iar argentianului i-a fost teamă de un proces, în condițiile în care poate pleca liber din vară acolo unde își dorește.

ADVERTISEMENT

Carles Tusquets, noul președinte al Barcelonei: ,,Clubul depinde de turism, dar acum, toate acele venituri sunt pierdute”

După demisia lui Josep Maria Bartomeu, care a fost asupra criticat de foștii fotbaliști, dar și de actualele staruri ale echipei, printre care Lionel Messi și Gerard Pique, Carles Tusquets asigură interimatul până anul viitor când vor avea loc noi alegeri.

Tusquests a explicat că principala cauză a acesti căderi financiare este faptul că veniturile Barcelonei din marketing au scăzut cu 80-90%, la care se adaugă și lipsa fanilor din tribune, dar și profitul din merchandising: ,,Principala noastră grijă e situația financiară a clubului”, a declarat președintele clubului, care a pierdut peste șase milioane de euro doar în El Clasico.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai importante decizii proaste luate de conducerea Barcelonei în era Bartomeu au fost cele referitoare la transferuri. Clubul a cheltuit sume enorme pe fotbaliști care nu au oferit randament, însă a eșuat atunci când a venit vorba să aducă jucătorii doriți de antrenori.

Jucătorii cu cele mai mari salarii de la Barcelona după ce au mișcorate cu 50%:

  • Lionel Messi: 555.000 de euro pe săptămână
  • Antoine Griezmann: 326.000 de euro
  • Philippe Coutinho: 200.000 de euro
  • Jordi Alba: 189.000 de euro de euro
  • Sergio Busquets: 189.000 de euro
  • Gerard Pique: 123.000 de euro
  • Ansu Fati: 48.000 de euro

 

 

ADVERTISEMENT