Fotbal international

Barcelona, schimbare istorică. Cum va arăta echipamentul catalanilor din următorul sezon

19.09.2018 | 08:14
Barcelona, schimbare istorică. Cum va arăta echipamentul catalanilor din următorul sezon

Rețeta succesului în fotbal nu este dată doar de numărul de trofee câștigate de un club, ci și de felul în care întreține relația cu suporterii și mai ales de modul în care își vinde imaginea. Oficialii Barcelonei, care știu foarte bine acest lucru, au luat o decizie care s-ar putea să îi nemulțumească pe fanii care s-au obișnuit cu echipamentul în care echipa a jucat de-a lungul timpului. Începând cu sezonul 2019 – 2020, echipamentul catalanilor va fi schimbat, Messi și compania urmând să renunțe la tricourile cu dungi verticale. În schimb, noul echipament va avea pătrățele, fiind asemănător cu echipamentul naționalei Croației.

Pentru prima dată în istoria clubului, liniile verticale de pe tricouri vor dispărea, urmând ca tricourile să fie în carouri, formate din culorile blaugrana. Oficialii clubului de pe Camp Nou și-au dat deja acordul pentru noul desing, iar producătorul de echipament sportiv Nike poate să înceapă deja pregătirea și producerea noului echipament. Probabil cel mai încântat dintre jucătorii grupării catalane va fi Ivan Rakitic, obișnuit să joace într-un model asemănător de echipament la naționala Croației.

Barcelona își schimbă echipamentul din următorul sezon

Șefii Barcelonei nu au explicat încă motivul deciziei de a schimba echipamentul de joc începând cu sezonul 2019 – 2020, însă decizia poate fi doar prima dintr-o serie mai lungă de măsuri menite să îmbunătățească imaginea clubului. Ar putea fi chiar începutul unei noi ere pe Camp Nou, în ultima vreme existând în rândul marilor cluburi din Europa tendința de a se rebrandui.

Catalanii vor să dea lovitură după lovitură

Oficialii din Spania vor să promoveze cu orice preț fotbalul spaniol peste hotare, iar măsurile pe care le adoptă sunt uneori neașteptate. Oficialii din La Liga intenționează să promoveze fotbalul spaniol în Statele Unite ale Americii, un prim pas fiind organizarea unui meci pe sezon peste Ocean. O decizie care a fost primită cu entuziasm de unii, dar care a fost privită cu scepticism de foarte mulți specialiști. Au fost anunțate deja data și locul în care se va disputa partida Barcelona – Girona, însă până acum nimic nu este bătut în cuie. Fotbaliștii sunt cei care vor decide în cele din urmă dacă sunt de acord să joace meciul în SUA, anunță Sindicatul fotbaliştilor din campionatul Spaniei (AFE).

AFE și-a exprimat nemulțumirea încă de la aflarea veștii că în fiecare sezon se va organiza o partidă de fotbal din campionatul Spaniei în Statele Unite ale Americii. Sindicatul este de părere că jucătorii trebuiau consultați dinainte de a se lua în calcul organizarea unui meci de fotbal la mii de kilometri distanță, în plin campionat. Tocmai de aceea membrii sindicatului s-au întâlnit cu președintele Ligii Spaniole, Javier Tebas, pentru a discuta pe marginea subiectului.

După 2 ore de discuții, AFE a anunțat că fotbaliștii din campionatul Spaniei vor decide dacă jocă meciul în SUA. Sindicatul a mai transmis că Liga a promis să pună la dispoziție o descriere detaliată a planului de a organiza partida Barcelona – Girona în afara țării, apoi, punând mai presus de toate interesele jucătorilor, va lua o decizie.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri